Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૯. નાગસુત્તવણ્ણના

    9. Nāgasuttavaṇṇanā

    ૪૦. નવમે આરઞ્ઞકસ્સાતિ અરઞ્ઞવાસિનો. ગોચરપસુતસ્સાતિ ગોચરગ્ગહણત્થાય ગચ્છન્તસ્સ. હત્થિકલભાતિ મહન્તા મહન્તા નાગા. હત્થિચ્છાપાતિ તરુણપોતકા. ઓભગ્ગોભગ્ગન્તિ નામેત્વા નામેત્વા ઠપિતં. ઓગાહં ઓતિણ્ણસ્સાતિ ઓગાહિતબ્બત્તા ઓગાહન્તિ લદ્ધનામં ઉદકતિત્થં ઓતિણ્ણસ્સ. ઓગાહા ઉત્તિણ્ણસ્સાતિ ઉદકતિત્થતો ઉત્તિણ્ણસ્સ. વૂપકટ્ઠોતિ વૂપકટ્ઠો હુત્વા. ઇદાનિ યસ્મા દસબલસ્સ હત્થિનાગેન કિચ્ચં નત્થિ, સાસને પન તંસરિક્ખકં પુગ્ગલં દસ્સેતું ઇદમાહટં, તસ્મા તં પુગ્ગલં દસ્સેન્તો એવમેવ ખોતિઆદિમાહ.

    40. Navame āraññakassāti araññavāsino. Gocarapasutassāti gocaraggahaṇatthāya gacchantassa. Hatthikalabhāti mahantā mahantā nāgā. Hatthicchāpāti taruṇapotakā. Obhaggobhagganti nāmetvā nāmetvā ṭhapitaṃ. Ogāhaṃ otiṇṇassāti ogāhitabbattā ogāhanti laddhanāmaṃ udakatitthaṃ otiṇṇassa. Ogāhā uttiṇṇassāti udakatitthato uttiṇṇassa. Vūpakaṭṭhoti vūpakaṭṭho hutvā. Idāni yasmā dasabalassa hatthināgena kiccaṃ natthi, sāsane pana taṃsarikkhakaṃ puggalaṃ dassetuṃ idamāhaṭaṃ, tasmā taṃ puggalaṃ dassento evameva khotiādimāha.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૯. નાગસુત્તં • 9. Nāgasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૮-૯. દેવાસુરસઙ્ગામસુત્તાદિવણ્ણના • 8-9. Devāsurasaṅgāmasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact