Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ખુદ્દસિક્ખા-મૂલસિક્ખા • Khuddasikkhā-mūlasikkhā

    ૧૮. નગ્ગનિદ્દેસો

    18. Nagganiddeso

    નગ્ગોતિ –

    Naggoti –

    ૧૬૬.

    166.

    નગ્ગો મગ્ગં વજે ભુઞ્જે, પિવે ખાદે ન સાયયે;

    Naggo maggaṃ vaje bhuñje, pive khāde na sāyaye;

    ન ગણ્હે ન દદે નેવ, વન્દે વન્દાપયેય્ય વા.

    Na gaṇhe na dade neva, vande vandāpayeyya vā.

    ૧૬૭.

    167.

    પરિકમ્મં ન કારેય્ય, ન કરે પટિછાદિસુ;

    Parikammaṃ na kāreyya, na kare paṭichādisu;

    પરિકમ્મે દુવે વત્થ-ચ્છાદિ સબ્બત્થ કપ્પિયાતિ.

    Parikamme duve vattha-cchādi sabbattha kappiyāti.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact