Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૧૨. નાગિતસુત્તવણ્ણના

    12. Nāgitasuttavaṇṇanā

    ૪૨. દ્વાદસમે માહં નાગિત યસેન સમાગમન્તિ મા અહં યસેન સમાગમનં પત્થેમિ. મા ચ મયા યસોતિ યસો ચ મયા મા સમાગચ્છતૂતિ અત્થો. ઇમિના અત્તનો લાભસક્કારેન અનત્થિકતં વિભાવેતિ. પઞ્ચહિ વિમુત્તીહીતિ તદઙ્ગવિમુત્તિઆદીહિ પઞ્ચહિ વિમુત્તીહિ. સેસમેત્થ ઉત્તાનમેવ.

    42. Dvādasame māhaṃ nāgita yasena samāgamanti mā ahaṃ yasena samāgamanaṃ patthemi. Mā ca mayā yasoti yaso ca mayā mā samāgacchatūti attho. Iminā attano lābhasakkārena anatthikataṃ vibhāveti. Pañcahi vimuttīhīti tadaṅgavimuttiādīhi pañcahi vimuttīhi. Sesamettha uttānameva.

    નાગિતસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Nāgitasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.

    દેવતાવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Devatāvaggavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૧૨. નાગિતસુત્તં • 12. Nāgitasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૧૨. નાગિતસુત્તવણ્ણના • 12. Nāgitasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact