Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ૭. નહાનસિક્ખાપદં

    7. Nahānasikkhāpadaṃ

    ૩૬૬. સત્તમે પારં ગચ્છન્તો ન કેવલં સઉદકાય નદિયા એવ ન્હાયિતું વટ્ટતિ, સુક્ખાય નદિયાપિ વટ્ટતીતિ દસ્સેન્તો આહ ‘‘સુક્ખાયા’’તિઆદિ. ઉક્કિરિત્વાતિ વિયૂહિત્વા. આવાટાયેવ ખુદ્દકટ્ઠેન આવાટકા, તેસૂતિ. સત્તમં.

    366. Sattame pāraṃ gacchanto na kevalaṃ saudakāya nadiyā eva nhāyituṃ vaṭṭati, sukkhāya nadiyāpi vaṭṭatīti dassento āha ‘‘sukkhāyā’’tiādi. Ukkiritvāti viyūhitvā. Āvāṭāyeva khuddakaṭṭhena āvāṭakā, tesūti. Sattamaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૬. સુરાપાનવગ્ગો • 6. Surāpānavaggo

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૭. નહાનસિક્ખાપદવણ્ણના • 7. Nahānasikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact