Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā

    ૭. નહાનસિક્ખાપદવણ્ણના

    7. Nahānasikkhāpadavaṇṇanā

    ૩૫૭. સત્તમસિક્ખાપદસ્સ પાળિયં અસમ્ભિન્નેનાતિ અમક્ખિતેન, અનટ્ઠેનાતિ અત્થો. ઓરેનદ્ધમાસં નહાયેય્યાતિ નહાતદિવસતો પટ્ઠાય અદ્ધમાસે અપરિપુણ્ણે નહાયેય્ય. સેસમેત્થ ઉત્તાનમેવ. મજ્ઝિમદેસો, ઊનકદ્ધમાસે નહાનં, સમયાનં વા નદીપારગમનસ્સ વા આપદાનં વા અભાવોતિ ઇમાનિ પનેત્થ તીણિ અઙ્ગાનિ.

    357. Sattamasikkhāpadassa pāḷiyaṃ asambhinnenāti amakkhitena, anaṭṭhenāti attho. Orenaddhamāsaṃ nahāyeyyāti nahātadivasato paṭṭhāya addhamāse aparipuṇṇe nahāyeyya. Sesamettha uttānameva. Majjhimadeso, ūnakaddhamāse nahānaṃ, samayānaṃ vā nadīpāragamanassa vā āpadānaṃ vā abhāvoti imāni panettha tīṇi aṅgāni.

    નહાનસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Nahānasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૬. સુરાપાનવગ્ગો • 6. Surāpānavaggo

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૭. નહાનસિક્ખાપદવણ્ણના • 7. Nahānasikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact