Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૧૬૫. નકુલજાતકં (૨-૨-૫)

    165. Nakulajātakaṃ (2-2-5)

    ૨૯.

    29.

    સન્ધિં કત્વા અમિત્તેન, અણ્ડજેન જલાબુજ;

    Sandhiṃ katvā amittena, aṇḍajena jalābuja;

    વિવરિય દાઠં સેસિ 1, કુતો તે ભયમાગતં.

    Vivariya dāṭhaṃ sesi 2, kuto te bhayamāgataṃ.

    ૩૦.

    30.

    સઙ્કેથેવ 3 અમિત્તસ્મિં, મિત્તસ્મિમ્પિ ન વિસ્સસે;

    Saṅketheva 4 amittasmiṃ, mittasmimpi na vissase;

    અભયા ભયમુપ્પન્નં, અપિ મૂલાનિ કન્તતીતિ 5.

    Abhayā bhayamuppannaṃ, api mūlāni kantatīti 6.

    નકુલજાતકં પઞ્ચમં.

    Nakulajātakaṃ pañcamaṃ.







    Footnotes:
    1. સયસિ (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    2. sayasi (sī. syā. pī.)
    3. સઙ્કતેવ (ક॰)
    4. saṅkateva (ka.)
    5. મૂલં નિકન્તતીતિ (સી॰)
    6. mūlaṃ nikantatīti (sī.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૧૬૫] ૫. નકુલજાતકવણ્ણના • [165] 5. Nakulajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact