Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૦. નળપાનજાતકં

    20. Naḷapānajātakaṃ

    ૨૦.

    20.

    દિસ્વા પદમનુત્તિણ્ણં, દિસ્વાનોતરિતં પદં;

    Disvā padamanuttiṇṇaṃ, disvānotaritaṃ padaṃ;

    નળેન વારિં પિસ્સામ 1, નેવ 2 મં ત્વં વધિસ્સસીતિ.

    Naḷena vāriṃ pissāma 3, neva 4 maṃ tvaṃ vadhissasīti.

    નળપાનજાતકં દસમં.

    Naḷapānajātakaṃ dasamaṃ.

    સીલવગ્ગો દુતિયો.

    Sīlavaggo dutiyo.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    અથ લક્ખણ સાખ ધિરત્થુ પુન, ન કિરત્થિ રસેહિ ખરાદિયા;

    Atha lakkhaṇa sākha dhiratthu puna, na kiratthi rasehi kharādiyā;

    અતિભોતિ વર 5 માલુત પાણ, મુચ્ચેન નળઅવ્હયનેન ભવન્તિ દસાતિ.

    Atibhoti vara 6 māluta pāṇa, muccena naḷaavhayanena bhavanti dasāti.







    Footnotes:
    1. પિવિસ્સામ (સી॰ સ્યા॰ પી॰)
    2. ન ચ (ક॰)
    3. pivissāma (sī. syā. pī.)
    4. na ca (ka.)
    5. રસ (સબ્બત્થ)
    6. rasa (sabbattha)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૦] ૧૦. નળપાનજાતકવણ્ણના • [20] 10. Naḷapānajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact