Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૮૯. નાનાછન્દજાતકં (૩-૪-૯)

    289. Nānāchandajātakaṃ (3-4-9)

    ૧૧૫.

    115.

    નાનાછન્દા મહારાજ, એકાગારે વસામસે;

    Nānāchandā mahārāja, ekāgāre vasāmase;

    અહં ગામવરં ઇચ્છે, બ્રાહ્મણી ચ ગવં સતં.

    Ahaṃ gāmavaraṃ icche, brāhmaṇī ca gavaṃ sataṃ.

    ૧૧૬.

    116.

    પુત્તો ચ આજઞ્ઞરથં, કઞ્ઞા ચ મણિકુણ્ડલં;

    Putto ca ājaññarathaṃ, kaññā ca maṇikuṇḍalaṃ;

    યા ચેસા પુણ્ણિકા જમ્મી, ઉદુક્ખલંભિકઙ્ખતિ.

    Yā cesā puṇṇikā jammī, udukkhalaṃbhikaṅkhati.

    ૧૧૭.

    117.

    બ્રાહ્મણસ્સ ગામવરં, બ્રાહ્મણિયા ગવં સતં;

    Brāhmaṇassa gāmavaraṃ, brāhmaṇiyā gavaṃ sataṃ;

    પુત્તસ્સ આજઞ્ઞરથં, કઞ્ઞાય મણિકુણ્ડલં;

    Puttassa ājaññarathaṃ, kaññāya maṇikuṇḍalaṃ;

    યઞ્ચેતં પુણ્ણિકં જમ્મિં, પટિપાદેથુદુક્ખલન્તિ.

    Yañcetaṃ puṇṇikaṃ jammiṃ, paṭipādethudukkhalanti.

    નાનાછન્દજાતકં નવમં.

    Nānāchandajātakaṃ navamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૮૯] ૯. નાનાછન્દજાતકવણ્ણના • [289] 9. Nānāchandajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact