Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi

    ૧૩૬. નાનાસંવાસકાદીહિ પવારણા

    136. Nānāsaṃvāsakādīhi pavāraṇā

    ૨૩૦. ઇધ પન, ભિક્ખવે, આગન્તુકા ભિક્ખૂ પસ્સન્તિ આવાસિકે ભિક્ખૂ નાનાસંવાસકે. તે સમાનસંવાસકદિટ્ઠિં પટિલભન્તિ, સમાનસંવાસકદિટ્ઠિં પટિલભિત્વા ન પુચ્છન્તિ, અપુચ્છિત્વા એકતો પવારેન્તિ. અનાપત્તિ. તે પુચ્છન્તિ, પુચ્છિત્વા નાભિવિતરન્તિ, અનભિવિતરિત્વા એકતો પવારેન્તિ. આપત્તિ દુક્કટસ્સ. તે પુચ્છન્તિ, પુચ્છિત્વા નાભિવિતરન્તિ, અનભિવિતરિત્વા પાટેક્કં પવારેન્તિ. અનાપત્તિ.

    230. Idha pana, bhikkhave, āgantukā bhikkhū passanti āvāsike bhikkhū nānāsaṃvāsake. Te samānasaṃvāsakadiṭṭhiṃ paṭilabhanti, samānasaṃvāsakadiṭṭhiṃ paṭilabhitvā na pucchanti, apucchitvā ekato pavārenti. Anāpatti. Te pucchanti, pucchitvā nābhivitaranti, anabhivitaritvā ekato pavārenti. Āpatti dukkaṭassa. Te pucchanti, pucchitvā nābhivitaranti, anabhivitaritvā pāṭekkaṃ pavārenti. Anāpatti.

    ઇધ પન, ભિક્ખવે, આગન્તુકા ભિક્ખૂ પસ્સન્તિ આવાસિકે ભિક્ખૂ સમાનસંવાસકે. તે નાનાસંવાસકદિટ્ઠિં પટિલભન્તિ, નાનાસંવાસકદિટ્ઠિં પટિલભિત્વા ન પુચ્છન્તિ, અપુચ્છિત્વા એકતો પવારેન્તિ. આપત્તિ દુક્કટસ્સ. તે પુચ્છન્તિ, પુચ્છિત્વા અભિવિતરન્તિ, અભિવિતરિત્વા પાટેક્કં પવારેન્તિ. આપત્તિ દુક્કટસ્સ. તે પુચ્છન્તિ, પુચ્છિત્વા અભિવિતરન્તિ, અભિવિતરિત્વા એકતો પવારેન્તિ. અનાપત્તિ.

    Idha pana, bhikkhave, āgantukā bhikkhū passanti āvāsike bhikkhū samānasaṃvāsake. Te nānāsaṃvāsakadiṭṭhiṃ paṭilabhanti, nānāsaṃvāsakadiṭṭhiṃ paṭilabhitvā na pucchanti, apucchitvā ekato pavārenti. Āpatti dukkaṭassa. Te pucchanti, pucchitvā abhivitaranti, abhivitaritvā pāṭekkaṃ pavārenti. Āpatti dukkaṭassa. Te pucchanti, pucchitvā abhivitaranti, abhivitaritvā ekato pavārenti. Anāpatti.

    ઇધ પન, ભિક્ખવે, આવાસિકા ભિક્ખૂ પસ્સન્તિ આગન્તુકે ભિક્ખૂ નાનાસંવાસકે. તે સમાનસંવાસકદિટ્ઠિં પટિલભન્તિ, સમાનસંવાસકદિટ્ઠિં પટિલભિત્વા ન પુચ્છન્તિ, અપુચ્છિત્વા એકતો પવારેન્તિ. અનાપત્તિ. તે પુચ્છન્તિ, પુચ્છિત્વા નાભિવિતરન્તિ, અનભિવિતરિત્વા એકતો પવારેન્તિ. આપત્તિ દુક્કટસ્સ. તે પુચ્છન્તિ, પુચ્છિત્વા નાભિવિતરન્તિ, અનભિવિતરિત્વા પાટેક્કં પવારેન્તિ. અનાપત્તિ.

    Idha pana, bhikkhave, āvāsikā bhikkhū passanti āgantuke bhikkhū nānāsaṃvāsake. Te samānasaṃvāsakadiṭṭhiṃ paṭilabhanti, samānasaṃvāsakadiṭṭhiṃ paṭilabhitvā na pucchanti, apucchitvā ekato pavārenti. Anāpatti. Te pucchanti, pucchitvā nābhivitaranti, anabhivitaritvā ekato pavārenti. Āpatti dukkaṭassa. Te pucchanti, pucchitvā nābhivitaranti, anabhivitaritvā pāṭekkaṃ pavārenti. Anāpatti.

    ઇધ પન, ભિક્ખવે, આવાસિકા ભિક્ખૂ પસ્સન્તિ આગન્તુકે ભિક્ખૂ સમાનસંવાસકે. તે નાનાસંવાસકદિટ્ઠિં પટિલભન્તિ, નાનાસંવાસકદિટ્ઠિં પટિલભિત્વા ન પુચ્છન્તિ, અપુચ્છિત્વા એકતો પવારેન્તિ. આપત્તિ દુક્કટસ્સ. તે પુચ્છન્તિ, પુચ્છિત્વા અભિવિતરન્તિ, અભિવિતરિત્વા પાટેક્કં પવારેન્તિ. આપત્તિ દુક્કટસ્સ. તે પુચ્છન્તિ, પુચ્છિત્વા અભિવિતરન્તિ, અભિવિતરિત્વા એકતો પવારેન્તિ. અનાપત્તિ.

    Idha pana, bhikkhave, āvāsikā bhikkhū passanti āgantuke bhikkhū samānasaṃvāsake. Te nānāsaṃvāsakadiṭṭhiṃ paṭilabhanti, nānāsaṃvāsakadiṭṭhiṃ paṭilabhitvā na pucchanti, apucchitvā ekato pavārenti. Āpatti dukkaṭassa. Te pucchanti, pucchitvā abhivitaranti, abhivitaritvā pāṭekkaṃ pavārenti. Āpatti dukkaṭassa. Te pucchanti, pucchitvā abhivitaranti, abhivitaritvā ekato pavārenti. Anāpatti.

    નાનાસંવાસકાદીહિ પવારણા નિટ્ઠિતા.

    Nānāsaṃvāsakādīhi pavāraṇā niṭṭhitā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact