Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૭. નન્દકત્થેરગાથા

    7. Nandakattheragāthā

    ૧૭૩.

    173.

    ‘‘યથાપિ ભદ્દો આજઞ્ઞો, ખલિત્વા પતિતિટ્ઠતિ;

    ‘‘Yathāpi bhaddo ājañño, khalitvā patitiṭṭhati;

    ભિય્યો લદ્દાન સંવેગં, અદીનો વહતે ધુરં.

    Bhiyyo laddāna saṃvegaṃ, adīno vahate dhuraṃ.

    ૧૭૪.

    174.

    ‘‘એવં દસ્સનસમ્પન્નં, સમ્માસમ્બુદ્ધસાવકં;

    ‘‘Evaṃ dassanasampannaṃ, sammāsambuddhasāvakaṃ;

    આજાનીયં મં ધારેથ, પુત્તં બુદ્ધસ્સ ઓરસ’’ન્તિ.

    Ājānīyaṃ maṃ dhāretha, puttaṃ buddhassa orasa’’nti.

    … નન્દકો થેરો….

    … Nandako thero….







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૭. નન્દકત્થેરગાથાવણ્ણના • 7. Nandakattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact