Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
૯. નન્દસુત્તવણ્ણના
9. Nandasuttavaṇṇanā
૯. નવમે કુલપુત્તોતિ જાતિકુલપુત્તો. બલવાતિ થામસમ્પન્નો. પાસાદિકોતિ રૂપસમ્પત્તિયા પસાદજનકો. તિબ્બરાગોતિ બહલરાગો. કિમઞ્ઞત્રાતિઆદીસુ અયમત્થો – કિં અઞ્ઞેન કારણેન કથિતેન, અયં નન્દો ઇન્દ્રિયેસુ ગુત્તદ્વારો ભોજને મત્તઞ્ઞૂ જાગરિયમનુયુત્તો સતિસમ્પજઞ્ઞેન સમન્નાગતો, યેહિ નન્દો સક્કોતિ પરિપુણ્ણં પરિસુદ્ધં બ્રહ્મચરિયં ચરિતું. સચે ઇમેહિ કારણેહિ સમન્નાગતો નાભવિસ્સ, ન સક્કુણેય્યાતિ. ઇતિહ તત્થાતિ એવં તત્થ. ઇમસ્મિં સુત્તે વટ્ટમેવ કથિતં.
9. Navame kulaputtoti jātikulaputto. Balavāti thāmasampanno. Pāsādikoti rūpasampattiyā pasādajanako. Tibbarāgoti bahalarāgo. Kimaññatrātiādīsu ayamattho – kiṃ aññena kāraṇena kathitena, ayaṃ nando indriyesu guttadvāro bhojane mattaññū jāgariyamanuyutto satisampajaññena samannāgato, yehi nando sakkoti paripuṇṇaṃ parisuddhaṃ brahmacariyaṃ carituṃ. Sace imehi kāraṇehi samannāgato nābhavissa, na sakkuṇeyyāti. Itiha tatthāti evaṃ tattha. Imasmiṃ sutte vaṭṭameva kathitaṃ.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૯. નન્દસુત્તં • 9. Nandasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૯. નન્દસુત્તવણ્ણના • 9. Nandasuttavaṇṇanā