Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૮. નન્દિવિસાલજાતકં

    28. Nandivisālajātakaṃ

    ૨૮.

    28.

    મનુઞ્ઞમેવ ભાસેય્ય, નામનુઞ્ઞં કુદાચનં;

    Manuññameva bhāseyya, nāmanuññaṃ kudācanaṃ;

    મનુઞ્ઞં ભાસમાનસ્સ, ગરું ભારં ઉદદ્ધરિ;

    Manuññaṃ bhāsamānassa, garuṃ bhāraṃ udaddhari;

    ધનઞ્ચ નં અલાભેસિ, તેન ચત્તમનો અહૂતિ.

    Dhanañca naṃ alābhesi, tena cattamano ahūti.

    નન્દિવિસાલજાતકં અટ્ઠમં.

    Nandivisālajātakaṃ aṭṭhamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૮] ૮. નન્દિવિસાલજાતકવણ્ણના • [28] 8. Nandivisālajātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact