Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi |
૫૭. નપબ્બાજેતબ્બદ્વત્તિંસવારો
57. Napabbājetabbadvattiṃsavāro
૧૧૯. તેન ખો પન સમયેન ભિક્ખૂ હત્થચ્છિન્નં પબ્બાજેન્તિ…પે॰… પાદચ્છિન્નં પબ્બાજેન્તિ…પે॰… હત્થપાદચ્છિન્નં પબ્બાજેન્તિ…પે॰… કણ્ણચ્છિન્નં પબ્બાજેન્તિ…પે॰… નાસચ્છિન્નં પબ્બાજેન્તિ…પે॰… કણ્ણનાસચ્છિન્નં પબ્બાજેન્તિ…પે॰… અઙ્ગુલિચ્છિન્નં પબ્બાજેન્તિ…પે॰… અળચ્છિન્નં પબ્બાજેન્તિ…પે॰… કણ્ડરચ્છિન્નં પબ્બાજેન્તિ…પે॰… ફણહત્થકં પબ્બાજેન્તિ…પે॰… ખુજ્જં પબ્બાજેન્તિ…પે॰… વામનં પબ્બાજેન્તિ…પે॰… ગલગણ્ડિં પબ્બાજેન્તિ…પે॰… લક્ખણાહતં પબ્બાજેન્તિ…પે॰… કસાહતં પબ્બાજેન્તિ…પે॰… લિખિતકં પબ્બાજેન્તિ…પે॰… સીપદિં પબ્બાજેન્તિ…પે॰… પાપરોગિં પબ્બાજેન્તિ…પે॰… પરિસદૂસકં પબ્બાજેન્તિ…પે॰… કાણં પબ્બાજેન્તિ…પે॰… કુણિં પબ્બાજેન્તિ…પે॰… ખઞ્જં પબ્બાજેન્તિ…પે॰… પક્ખહતં પબ્બાજેન્તિ…પે॰… છિન્નિરિયાપથં પબ્બાજેન્તિ…પે॰… જરાદુબ્બલં પબ્બાજેન્તિ…પે॰… અન્ધં પબ્બાજેન્તિ…પે॰… મૂગં પબ્બાજેન્તિ…પે॰… બધિરં પબ્બાજેન્તિ…પે॰… અન્ધમૂગં પબ્બાજેન્તિ…પે॰… અન્ધબધિરં પબ્બાજેન્તિ…પે॰… મૂગબધિરં પબ્બાજેન્તિ…પે॰… અન્ધમૂગબધિરં પબ્બાજેન્તિ. ભગવતો એતમત્થં આરોચેસું…પે॰… ન, ભિક્ખવે, હત્થચ્છિન્નો પબ્બાજેતબ્બો…પે॰… ન, ભિક્ખવે, પાદચ્છિન્નો પબ્બાજેતબ્બો…પે॰… ન, ભિક્ખવે, હત્થપાદચ્છિન્નો પબ્બાજેતબ્બો…પે॰… ન, ભિક્ખવે, કણ્ણચ્છિન્નો પબ્બાજેતબ્બો…પે॰… ન, ભિક્ખવે, નાસચ્છિન્નો પબ્બાજેતબ્બો…પે॰… ન, ભિક્ખવે, કણ્ણનાસચ્છિન્નો પબ્બાજેતબ્બો…પે॰… ન, ભિક્ખવે, અઙ્ગુલિચ્છિન્નો પબ્બાજેતબ્બો…પે॰… ન, ભિક્ખવે, અળચ્છિન્નો પબ્બાજેતબ્બો…પે॰… ન, ભિક્ખવે, કણ્ડરચ્છિન્નો પબ્બાજેતબ્બો…પે॰… ન, ભિક્ખવે, ફણહત્થકો પબ્બાજેતબ્બો…પે॰… ન, ભિક્ખવે, ખુજ્જો પબ્બાજેતબ્બો…પે॰… ન, ભિક્ખવે, વામનો પબ્બાજેતબ્બો…પે॰… ન, ભિક્ખવે, ગલગણ્ડી પબ્બાજેતબ્બો…પે॰… ન, ભિક્ખવે, લક્ખણાહતો પબ્બાજેતબ્બો…પે॰… ન, ભિક્ખવે, કસાહતો પબ્બાજેતબ્બો…પે॰… ન, ભિક્ખવે, લિખિતકો પબ્બાજેતબ્બો…પે॰… ન, ભિક્ખવે, સીપદી પબ્બાજેતબ્બો…પે॰… ન, ભિક્ખવે, પાપરોગી પબ્બાજેતબ્બો…પે॰… ન, ભિક્ખવે, પરિસદૂસકો પબ્બાજેતબ્બો…પે॰… ન, ભિક્ખવે, કાણો પબ્બાજેતબ્બો…પે॰… ન , ભિક્ખવે, કુણી પબ્બાજેતબ્બો…પે॰… ન, ભિક્ખવે, ખઞ્જો પબ્બાજેતબ્બો…પે॰… ન, ભિક્ખવે, પક્ખહતો પબ્બાજેતબ્બો…પે॰… ન, ભિક્ખવે, છિન્નિરિયાપથો પબ્બાજેતબ્બો…પે॰… ન, ભિક્ખવે, જરાદુબ્બલો પબ્બાજેતબ્બો…પે॰… ન, ભિક્ખવે, અન્ધો પબ્બાજેતબ્બો…પે॰… ન, ભિક્ખવે, મૂગો પબ્બાજેતબ્બો…પે॰… ન, ભિક્ખવે, બધિરો પબ્બાજેતબ્બો…પે॰… ન, ભિક્ખવે, અન્ધમૂગો પબ્બાજેતબ્બો…પે॰… ન, ભિક્ખવે, અન્ધબધિરો પબ્બાજેતબ્બો…પે॰… ન, ભિક્ખવે, મૂગબધિરો પબ્બાજેતબ્બો…પે॰… ન, ભિક્ખવે, અન્ધમૂગબધિરો પબ્બાજેતબ્બો. યો પબ્બાજેય્ય, આપત્તિ દુક્કટસ્સાતિ.
119. Tena kho pana samayena bhikkhū hatthacchinnaṃ pabbājenti…pe… pādacchinnaṃ pabbājenti…pe… hatthapādacchinnaṃ pabbājenti…pe… kaṇṇacchinnaṃ pabbājenti…pe… nāsacchinnaṃ pabbājenti…pe… kaṇṇanāsacchinnaṃ pabbājenti…pe… aṅgulicchinnaṃ pabbājenti…pe… aḷacchinnaṃ pabbājenti…pe… kaṇḍaracchinnaṃ pabbājenti…pe… phaṇahatthakaṃ pabbājenti…pe… khujjaṃ pabbājenti…pe… vāmanaṃ pabbājenti…pe… galagaṇḍiṃ pabbājenti…pe… lakkhaṇāhataṃ pabbājenti…pe… kasāhataṃ pabbājenti…pe… likhitakaṃ pabbājenti…pe… sīpadiṃ pabbājenti…pe… pāparogiṃ pabbājenti…pe… parisadūsakaṃ pabbājenti…pe… kāṇaṃ pabbājenti…pe… kuṇiṃ pabbājenti…pe… khañjaṃ pabbājenti…pe… pakkhahataṃ pabbājenti…pe… chinniriyāpathaṃ pabbājenti…pe… jarādubbalaṃ pabbājenti…pe… andhaṃ pabbājenti…pe… mūgaṃ pabbājenti…pe… badhiraṃ pabbājenti…pe… andhamūgaṃ pabbājenti…pe… andhabadhiraṃ pabbājenti…pe… mūgabadhiraṃ pabbājenti…pe… andhamūgabadhiraṃ pabbājenti. Bhagavato etamatthaṃ ārocesuṃ…pe… na, bhikkhave, hatthacchinno pabbājetabbo…pe… na, bhikkhave, pādacchinno pabbājetabbo…pe… na, bhikkhave, hatthapādacchinno pabbājetabbo…pe… na, bhikkhave, kaṇṇacchinno pabbājetabbo…pe… na, bhikkhave, nāsacchinno pabbājetabbo…pe… na, bhikkhave, kaṇṇanāsacchinno pabbājetabbo…pe… na, bhikkhave, aṅgulicchinno pabbājetabbo…pe… na, bhikkhave, aḷacchinno pabbājetabbo…pe… na, bhikkhave, kaṇḍaracchinno pabbājetabbo…pe… na, bhikkhave, phaṇahatthako pabbājetabbo…pe… na, bhikkhave, khujjo pabbājetabbo…pe… na, bhikkhave, vāmano pabbājetabbo…pe… na, bhikkhave, galagaṇḍī pabbājetabbo…pe… na, bhikkhave, lakkhaṇāhato pabbājetabbo…pe… na, bhikkhave, kasāhato pabbājetabbo…pe… na, bhikkhave, likhitako pabbājetabbo…pe… na, bhikkhave, sīpadī pabbājetabbo…pe… na, bhikkhave, pāparogī pabbājetabbo…pe… na, bhikkhave, parisadūsako pabbājetabbo…pe… na, bhikkhave, kāṇo pabbājetabbo…pe… na , bhikkhave, kuṇī pabbājetabbo…pe… na, bhikkhave, khañjo pabbājetabbo…pe… na, bhikkhave, pakkhahato pabbājetabbo…pe… na, bhikkhave, chinniriyāpatho pabbājetabbo…pe… na, bhikkhave, jarādubbalo pabbājetabbo…pe… na, bhikkhave, andho pabbājetabbo…pe… na, bhikkhave, mūgo pabbājetabbo…pe… na, bhikkhave, badhiro pabbājetabbo…pe… na, bhikkhave, andhamūgo pabbājetabbo…pe… na, bhikkhave, andhabadhiro pabbājetabbo…pe… na, bhikkhave, mūgabadhiro pabbājetabbo…pe… na, bhikkhave, andhamūgabadhiro pabbājetabbo. Yo pabbājeyya, āpatti dukkaṭassāti.
નપબ્બાજેતબ્બદ્વત્તિંસવારો નિટ્ઠિતો.
Napabbājetabbadvattiṃsavāro niṭṭhito.
દાયજ્જભાણવારો નિટ્ઠિતો નવમો.
Dāyajjabhāṇavāro niṭṭhito navamo.
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / હત્થચ્છિન્નાદિવત્થુકથા • Hatthacchinnādivatthukathā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / હત્થચ્છિન્નાદિવત્થુકથાવણ્ણના • Hatthacchinnādivatthukathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / હત્થચ્છિન્નાદિવત્થુકથાવણ્ણના • Hatthacchinnādivatthukathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / હત્થચ્છિન્નાદિવત્થુકથાવણ્ણના • Hatthacchinnādivatthukathāvaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૫૭. હત્થચ્છિન્નાદિવત્થુકથા • 57. Hatthacchinnādivatthukathā