Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ચૂળવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Cūḷavagga-aṭṭhakathā

    નપ્પટિપ્પસ્સમ્ભેતબ્બઅટ્ઠારસકાદિકથા

    Nappaṭippassambhetabbaaṭṭhārasakādikathā

    . લોમં પાતેન્તીતિ પન્નલોમા હોન્તિ; ભિક્ખૂ અનુવત્તન્તીતિ અત્થો. નેત્થારં વત્તન્તીતિ નિત્થરન્તાનં એતન્તિ નેત્થારં; યેન સક્કા નિસ્સારણા નિત્થરિતું, તં અટ્ઠારસવિધં સમ્માવત્તનં વત્તન્તીતિ અત્થો. કિત્તકં કાલં વત્તં પૂરેતબ્બન્તિ? દસ વા પઞ્ચ વા દિવસાનિ. ઇમસ્મિઞ્હિ કમ્મક્ખન્ધકે એત્તકેન વત્તં પૂરિતમેવ હોતિ.

    8.Lomaṃpātentīti pannalomā honti; bhikkhū anuvattantīti attho. Netthāraṃ vattantīti nittharantānaṃ etanti netthāraṃ; yena sakkā nissāraṇā nittharituṃ, taṃ aṭṭhārasavidhaṃ sammāvattanaṃ vattantīti attho. Kittakaṃ kālaṃ vattaṃ pūretabbanti? Dasa vā pañca vā divasāni. Imasmiñhi kammakkhandhake ettakena vattaṃ pūritameva hoti.

    નપ્પટિપ્પસ્સમ્ભેતબ્બઅટ્ઠારસકાદિકથા નિટ્ઠિતા.

    Nappaṭippassambhetabbaaṭṭhārasakādikathā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ચૂળવગ્ગપાળિ • Cūḷavaggapāḷi / નપ્પટિપ્પસ્સમ્ભેતબ્બઅટ્ઠારસકં • Nappaṭippassambhetabbaaṭṭhārasakaṃ

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / નપ્પટિપ્પસ્સમ્ભેતબ્બઅટ્ઠારસકકથાવણ્ણના • Nappaṭippassambhetabbaaṭṭhārasakakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / અધમ્મકમ્મદ્વાદસકકથાદિવણ્ણના • Adhammakammadvādasakakathādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / નપ્પટિપ્પસ્સમ્ભેતબ્બઅટ્ઠારસકાદિકથા • Nappaṭippassambhetabbaaṭṭhārasakādikathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact