Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૧૦. નારદસુત્તવણ્ણના

    10. Nāradasuttavaṇṇanā

    ૫૦. દસમે અજ્ઝોમુચ્છિતોતિ અધિમત્તાય તણ્હામુચ્છાય મુચ્છિતો, મુચ્છં મોહં પમાદં આપન્નો. તેનાહ ‘‘ગિલિત્વા…પે॰… અતિરેકમુચ્છાય તણ્હાય સમન્નાગતો’’તિ. મહચ્ચાતિ મહતિયા. લિઙ્ગવિપલ્લાસેન ચેતં વુત્તં. તેનાહ ‘‘મહતા રાજાનુભાવેના’’તિ.

    50. Dasame ajjhomucchitoti adhimattāya taṇhāmucchāya mucchito, mucchaṃ mohaṃ pamādaṃ āpanno. Tenāha ‘‘gilitvā…pe… atirekamucchāya taṇhāya samannāgato’’ti. Mahaccāti mahatiyā. Liṅgavipallāsena cetaṃ vuttaṃ. Tenāha ‘‘mahatā rājānubhāvenā’’ti.

    નારદસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Nāradasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.

    મુણ્ડરાજવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Muṇḍarājavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.

    પઠમપણ્ણાસકં નિટ્ઠિતં.

    Paṭhamapaṇṇāsakaṃ niṭṭhitaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૧૦. નારદસુત્તં • 10. Nāradasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૧૦. નારદસુત્તવણ્ણના • 10. Nāradasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact