Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā |
ઞત્તિવિપન્નકમ્માદિકથાવણ્ણના
Ñattivipannakammādikathāvaṇṇanā
૩૮૫-૩૮૭. પટિક્કોસન્તેસૂતિ નિવારેન્તેસુ. હાપનં વા અઞ્ઞથા કરણં વા નત્થીતિ ઞત્તિકમ્મસ્સ એકાય એવ ઞત્તિયા કત્તબ્બત્તા તતો હાપનં ન સમ્ભવતિ, અનુસ્સાવનાય અભાવતો પચ્છા ઞત્તિઠપનવસેન દ્વીહિ ઞત્તીહિ કરણવસેન ચ અઞ્ઞથા કરણં નત્થિ.
385-387.Paṭikkosantesūti nivārentesu. Hāpanaṃ vā aññathā karaṇaṃ vā natthīti ñattikammassa ekāya eva ñattiyā kattabbattā tato hāpanaṃ na sambhavati, anussāvanāya abhāvato pacchā ñattiṭhapanavasena dvīhi ñattīhi karaṇavasena ca aññathā karaṇaṃ natthi.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi / ૨૩૬. ઞત્તિવિપન્નકમ્માદિકથા • 236. Ñattivipannakammādikathā
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / કસ્સપગોત્તભિક્ખુવત્થુકથા • Kassapagottabhikkhuvatthukathā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / કસ્સપગોત્તભિક્ખુવત્થુકથાદિવણ્ણના • Kassapagottabhikkhuvatthukathādivaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૨૩૬. ઞત્તિવિપન્નકમ્માદિકથા • 236. Ñattivipannakammādikathā