Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ધમ્મસઙ્ગણિ-અટ્ઠકથા • Dhammasaṅgaṇi-aṭṭhakathā

    નવકાદિનિદ્દેસવણ્ણના

    Navakādiniddesavaṇṇanā

    ૯૭૫. નવકે પન ઇન્દ્રિયરૂપસ્સ નામ અત્થિતાય નયો દિન્નો. તસ્સેવ સપ્પટિઘઅપ્પટિઘતાય દસકે નયો દિન્નો. એકાદસકે અડ્ઢેકાદસ આયતનાનિ વિભત્તાનિ. તેસં નિદ્દેસવારા હેટ્ઠા વુત્તનયેન વિત્થારતો વેદિતબ્બા. સેસં સબ્બત્થ ઉત્તાનત્થમેવ.

    975. Navake pana indriyarūpassa nāma atthitāya nayo dinno. Tasseva sappaṭighaappaṭighatāya dasake nayo dinno. Ekādasake aḍḍhekādasa āyatanāni vibhattāni. Tesaṃ niddesavārā heṭṭhā vuttanayena vitthārato veditabbā. Sesaṃ sabbattha uttānatthameva.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / ધમ્મસઙ્ગણીપાળિ • Dhammasaṅgaṇīpāḷi / રૂપવિભત્તિ • Rūpavibhatti

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / ધમ્મસઙ્ગણી-મૂલટીકા • Dhammasaṅgaṇī-mūlaṭīkā / પકિણ્ણકકથાવણ્ણના • Pakiṇṇakakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / ધમ્મસઙ્ગણી-અનુટીકા • Dhammasaṅgaṇī-anuṭīkā / પકિણ્ણકકથાવણ્ણના • Pakiṇṇakakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact