Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ધમ્મસઙ્ગણી-અનુટીકા • Dhammasaṅgaṇī-anuṭīkā

    નવમચિત્તવણ્ણના

    Navamacittavaṇṇanā

    ૪૧૩. વિસપ્પનાનિટ્ઠરૂપસમુટ્ઠાનં યેન કુપિતસ્સ સકલસરીરં કમ્પતિ, કુપિતાકારો પઞ્ઞાયતિ. એતેન સમ્પત્તિઅત્થો રસો દસ્સિતો હોતિ, પવત્તિઆકારવસેન વા વિસપ્પનરસો. તથા હિ યસ્સ કુપ્પતિ, તસ્સ અમિત્તસ્સ સમ્પત્તિ યેભુય્યેન પટિઘુપ્પત્તિહેતુ હોતીતિ. એતેન કિચ્ચત્થો રસો વુત્તો હોતીતિ.

    413. Visappanāniṭṭharūpasamuṭṭhānaṃ yena kupitassa sakalasarīraṃ kampati, kupitākāro paññāyati. Etena sampattiattho raso dassito hoti, pavattiākāravasena vā visappanaraso. Tathā hi yassa kuppati, tassa amittassa sampatti yebhuyyena paṭighuppattihetu hotīti. Etena kiccattho raso vutto hotīti.

    ૪૧૮. વચનત્થમેવ વચનપરિયાયમેવ.

    418. Vacanatthameva vacanapariyāyameva.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / ધમ્મસઙ્ગણીપાળિ • Dhammasaṅgaṇīpāḷi / દ્વાદસ અકુસલાનિ • Dvādasa akusalāni

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / ધમ્મસઙ્ગણિ-અટ્ઠકથા • Dhammasaṅgaṇi-aṭṭhakathā / નવમચિત્તં • Navamacittaṃ

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / ધમ્મસઙ્ગણી-મૂલટીકા • Dhammasaṅgaṇī-mūlaṭīkā / નવમચિત્તવણ્ણના • Navamacittavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact