Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ૯. નવમસિક્ખાપદં

    9. Navamasikkhāpadaṃ

    ૧૧૫૮. નવમે અન્તોતિ અબ્ભન્તરે. ઇમિના આત્યૂપસગ્ગસ્સત્થં દસ્સેતિ. ‘‘સોક’’ન્તિઆદિના અન્તો વાસેતિ પવેસેતીતિ આવાસા . સોકં આવાસા સોકાવાસાતિ વચનત્થં દસ્સેતિ. ઘરં ઘરસામિકા આવિસન્તિ વિય, એવં અયમ્પિ સોકં આવિસતીતિ યોજના. ઇતીતિ એવં. ન્તિ સોકં. સ્વાસ્સાતિ સો અસ્સા. સોતિ સોકો. અસ્સાતિ સિક્ખમાનાય. આવાસોતિ આવાસોકાસો. ‘‘એદિસા અય’’ન્તિ ઇમિના ‘‘અજાનન્તી’’તિ એત્થ અજાનનાકારં દસ્સેતીતિ. નવમં.

    1158. Navame antoti abbhantare. Iminā ātyūpasaggassatthaṃ dasseti. ‘‘Soka’’ntiādinā anto vāseti pavesetīti āvāsā. Sokaṃ āvāsā sokāvāsāti vacanatthaṃ dasseti. Gharaṃ gharasāmikā āvisanti viya, evaṃ ayampi sokaṃ āvisatīti yojanā. Itīti evaṃ. Yanti sokaṃ. Svāssāti so assā. Soti soko. Assāti sikkhamānāya. Āvāsoti āvāsokāso. ‘‘Edisā aya’’nti iminā ‘‘ajānantī’’ti ettha ajānanākāraṃ dassetīti. Navamaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ • Bhikkhunīvibhaṅga / ૯. નવમસિક્ખાપદં • 9. Navamasikkhāpadaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૯. નવમસિક્ખાપદવણ્ણના • 9. Navamasikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact