Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ખુદ્દસિક્ખા-મૂલસિક્ખા • Khuddasikkhā-mūlasikkhā

    ૧૯. ન્હાનકપ્પનિદ્દેસો

    19. Nhānakappaniddeso

    ન્હાનકપ્પોતિ –

    Nhānakappoti –

    ૧૬૮.

    168.

    ન ચ ન્હાયેય્ય થેરાનં, પુરતોપરિ વા તથા;

    Na ca nhāyeyya therānaṃ, puratopari vā tathā;

    દદેય્ય ઓતરન્તાનં, મગ્ગમુત્તરમાનકો.

    Dadeyya otarantānaṃ, maggamuttaramānako.

    ૧૬૯.

    169.

    કુટ્ટત્થમ્ભતરુટ્ટાને, ન્હાયમાનો ન ઘંસયે;

    Kuṭṭatthambhataruṭṭāne, nhāyamāno na ghaṃsaye;

    કાયં ગન્ધબ્બહત્થેન, કુરુવિન્દકસુત્તિયા.

    Kāyaṃ gandhabbahatthena, kuruvindakasuttiyā.

    ૧૭૦.

    170.

    મલ્લકેનાઞ્ઞમઞ્ઞં વા, સરીરેન ન ઘંસયે;

    Mallakenāññamaññaṃ vā, sarīrena na ghaṃsaye;

    કપાલિટ્ઠકખણ્ડાનિ, વત્થવટ્ટિ ચ વટ્ટતિ.

    Kapāliṭṭhakakhaṇḍāni, vatthavaṭṭi ca vaṭṭati.

    ૧૭૧.

    171.

    સબ્બેસં પુથુપાણી ચા-કલ્લસ્સાકતમલ્લકં;

    Sabbesaṃ puthupāṇī cā-kallassākatamallakaṃ;

    પાસાણફેણકથલા, કપ્પન્તિ પાદઘંસનેતિ.

    Pāsāṇapheṇakathalā, kappanti pādaghaṃsaneti.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact