Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૩. નિબ્બાનસુખસુત્તવણ્ણના

    3. Nibbānasukhasuttavaṇṇanā

    ૩૪. તતિયે ઉદાયીતિ લાળુદાયિત્થેરો. એતદેવ ખ્વેત્થાતિ એતદેવ ખો એત્થ. કામસહગતાતિ કામનિસ્સિતા. સમુદાચરન્તીતિ મનોદ્વારે સઞ્ચરન્તિ. આબાધાયાતિ આબાધનાય પીળનાય. પરિયાયેનાતિ કારણેન. એવં સબ્બવારેસુ અત્થો વેદિતબ્બો. ઇમસ્મિં સુત્તે અવેદયિતસુખં નામ કથિતં.

    34. Tatiye udāyīti lāḷudāyitthero. Etadeva khvetthāti etadeva kho ettha. Kāmasahagatāti kāmanissitā. Samudācarantīti manodvāre sañcaranti. Ābādhāyāti ābādhanāya pīḷanāya. Pariyāyenāti kāraṇena. Evaṃ sabbavāresu attho veditabbo. Imasmiṃ sutte avedayitasukhaṃ nāma kathitaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૩. નિબ્બાનસુખસુત્તં • 3. Nibbānasukhasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૨-૩. અનુપુબ્બવિહારસમાપત્તિસુત્તાદિવણ્ણના • 2-3. Anupubbavihārasamāpattisuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact