Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૫. નિબ્બુતસુત્તવણ્ણના

    5. Nibbutasuttavaṇṇanā

    ૫૬. પઞ્ચમે ન કાલન્તરે પત્તબ્બન્તિ યદા સચ્ચપ્પટિવેધો, તદા એવ લદ્ધબ્બત્તા ન કાલન્તરે પત્તબ્બં. મગ્ગઞાણેન ઉપનેતબ્બત્તા ઉપનેય્યં. ઉપનેય્યમેવ ઓપનેય્યિકન્તિ આહ ‘‘પટિપત્તિયા ઉપગન્તબ્બ’’ન્તિ.

    56. Pañcame na kālantare pattabbanti yadā saccappaṭivedho, tadā eva laddhabbattā na kālantare pattabbaṃ. Maggañāṇena upanetabbattā upaneyyaṃ. Upaneyyameva opaneyyikanti āha ‘‘paṭipattiyā upagantabba’’nti.

    નિબ્બુતસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Nibbutasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૫. નિબ્બુતસુત્તં • 5. Nibbutasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૫. નિબ્બુતસુત્તવણ્ણના • 5. Nibbutasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact