Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૯-૧૦. નિદાનસુત્તાદિવણ્ણના

    9-10. Nidānasuttādivaṇṇanā

    ૩૯-૪૦. નવમે કમ્માનન્તિ વટ્ટગામિકમ્માનં. સમુદયાયાતિ પિણ્ડકરણત્થાય. નિદાનન્તિ પચ્ચયો. લોભજેનાતિ લોભતો જાતેન. પઞ્ઞાયન્તીતિ ‘‘એવરૂપેન કમ્મેન નિબ્બત્તા’’તિ ન દિસ્સન્તિ. સુક્કપક્ખે કમ્માનન્તિ વિવટ્ટગામિકમ્માનં. ઇતિ ઇમસ્મિં સુત્તે વટ્ટવિવટ્ટં કથિતં. દસમે નિચુલવનેતિ મહામુચલિન્દવને. સદ્ધમ્મોતિ સાસનસદ્ધમ્મો.

    39-40. Navame kammānanti vaṭṭagāmikammānaṃ. Samudayāyāti piṇḍakaraṇatthāya. Nidānanti paccayo. Lobhajenāti lobhato jātena. Napaññāyantīti ‘‘evarūpena kammena nibbattā’’ti na dissanti. Sukkapakkhe kammānanti vivaṭṭagāmikammānaṃ. Iti imasmiṃ sutte vaṭṭavivaṭṭaṃ kathitaṃ. Dasame niculavaneti mahāmucalindavane. Saddhammoti sāsanasaddhammo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
    ૯. નિદાનસુત્તં • 9. Nidānasuttaṃ
    ૧૦. કિમિલસુત્તં • 10. Kimilasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૮-૧૧. અત્તકારીસુત્તાદિવણ્ણના • 8-11. Attakārīsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact