Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ધમ્મસઙ્ગણી-અનુટીકા • Dhammasaṅgaṇī-anuṭīkā

    નિદ્દેસવારકથાવણ્ણના

    Niddesavārakathāvaṇṇanā

    ૩૯૦. સભાવપટિચ્છાદવસેન પકતિઅત્તાદિઅસન્તગ્ગહણસ્સ નિસ્સયત્તા નિમિત્તત્તા અસન્તં બુજ્ઝતિ, નિચ્ચાદિવિસમગ્ગહણસ્સ સઞ્ઞાદિવિપરિયેસસ્સ નિસ્સયત્તા અસમં બુજ્ઝતીતિ મોહો વુત્તો નિમિત્તસ્સ કત્તુભાવેન ઉપચારિતત્તા, અયઞ્ચ અત્થો દિટ્ઠિસહિતમોહવસેન દટ્ઠબ્બો. એત્થ ચ પકતીતિ કાપિલાનં પધાનં.

    390. Sabhāvapaṭicchādavasena pakatiattādiasantaggahaṇassa nissayattā nimittattā asantaṃ bujjhati, niccādivisamaggahaṇassa saññādivipariyesassa nissayattā asamaṃ bujjhatīti moho vutto nimittassa kattubhāvena upacāritattā, ayañca attho diṭṭhisahitamohavasena daṭṭhabbo. Ettha ca pakatīti kāpilānaṃ padhānaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / ધમ્મસઙ્ગણીપાળિ • Dhammasaṅgaṇīpāḷi / દ્વાદસ અકુસલાનિ • Dvādasa akusalāni

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / ધમ્મસઙ્ગણિ-અટ્ઠકથા • Dhammasaṅgaṇi-aṭṭhakathā / નિદ્દેસવારકથા • Niddesavārakathā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / ધમ્મસઙ્ગણી-મૂલટીકા • Dhammasaṅgaṇī-mūlaṭīkā / નિદ્દેસવારકથાવણ્ણના • Niddesavārakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact