Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / નેત્તિપ્પકરણ-અટ્ઠકથા • Nettippakaraṇa-aṭṭhakathā

    નિગમનકથા

    Nigamanakathā

    એત્તાવતા ચ –

    Ettāvatā ca –

    હારે નયે ચ પટ્ઠાને, સુવિસુદ્ધવિનિચ્છયં;

    Hāre naye ca paṭṭhāne, suvisuddhavinicchayaṃ;

    વિભજન્તો નવઙ્ગસ્સ, સાસનસ્સત્થવણ્ણનં.

    Vibhajanto navaṅgassa, sāsanassatthavaṇṇanaṃ.

    નેત્તિપ્પકરણં ધીરો, ગમ્ભીરં નિપુણઞ્ચ યં;

    Nettippakaraṇaṃ dhīro, gambhīraṃ nipuṇañca yaṃ;

    અદેસયિ મહાથેરો, મહાકચ્ચાયનો વસી.

    Adesayi mahāthero, mahākaccāyano vasī.

    સદ્ધમ્માવતરટ્ઠાને, પટ્ટને નાગસવ્હયે;

    Saddhammāvataraṭṭhāne, paṭṭane nāgasavhaye;

    ધમ્માસોકમહારાજ-વિહારે વસતા મયા.

    Dhammāsokamahārāja-vihāre vasatā mayā.

    ચિરટ્ઠિતત્થં યા તસ્સ, આરદ્ધા અત્થવણ્ણના;

    Ciraṭṭhitatthaṃ yā tassa, āraddhā atthavaṇṇanā;

    ઉદાહરણસુત્તાનં, લક્ખણાનઞ્ચ સબ્બસો.

    Udāharaṇasuttānaṃ, lakkhaṇānañca sabbaso.

    અત્થં પકાસયન્તી સા, અનાકુલવિનિચ્છયા;

    Atthaṃ pakāsayantī sā, anākulavinicchayā;

    સમત્તા સત્તવીસાય, પાળિયા ભાણવારતો.

    Samattā sattavīsāya, pāḷiyā bhāṇavārato.

    ઇતિ તં સઙ્ખરોન્તેન, યં તં અધિગતં મયા;

    Iti taṃ saṅkharontena, yaṃ taṃ adhigataṃ mayā;

    પુઞ્ઞં તસ્સાનુભાવેન, લોકનાથસ્સ સાસનં.

    Puññaṃ tassānubhāvena, lokanāthassa sāsanaṃ.

    ઓગાહેત્વા વિસુદ્ધાય, સીલાદિપટિપત્તિયા;

    Ogāhetvā visuddhāya, sīlādipaṭipattiyā;

    સબ્બેપિ દેહિનો હોન્તુ, વિમુત્તિરસભાગિનો.

    Sabbepi dehino hontu, vimuttirasabhāgino.

    ચિરં તિટ્ઠતુ લોકસ્મિં, સમ્માસમ્બુદ્ધસાસનં;

    Ciraṃ tiṭṭhatu lokasmiṃ, sammāsambuddhasāsanaṃ;

    તસ્મિં સગારવા નિચ્ચં, હોન્તુ સબ્બેપિ પાણિનો.

    Tasmiṃ sagāravā niccaṃ, hontu sabbepi pāṇino.

    સમ્મા વસ્સતુ કાલેન, દેવોપિ જગતીપતિ;

    Sammā vassatu kālena, devopi jagatīpati;

    સદ્ધમ્મનિરતો લોકં, ધમ્મેનેવ પસાસતૂતિ.

    Saddhammanirato lokaṃ, dhammeneva pasāsatūti.

    ઇતિ બદરતિત્થવિહારવાસિના આચરિયધમ્મપાલેન કતા

    Iti badaratitthavihāravāsinā ācariyadhammapālena katā

    નેત્તિપ્પકરણસ્સ અત્થસંવણ્ણના સમત્તાતિ.

    Nettippakaraṇassa atthasaṃvaṇṇanā samattāti.

    નેત્તિપ્પકરણ-અટ્ઠકથા નિટ્ઠિતા.

    Nettippakaraṇa-aṭṭhakathā niṭṭhitā.




    Related texts:



    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ખુદ્દકનિકાય (ટીકા) • Khuddakanikāya (ṭīkā) / નેત્તિપ્પકરણ-ટીકા • Nettippakaraṇa-ṭīkā / નિગમનકથાવણ્ણના • Nigamanakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ખુદ્દકનિકાય (ટીકા) • Khuddakanikāya (ṭīkā) / નેત્તિવિભાવિની • Nettivibhāvinī / નિગમનકથા • Nigamanakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact