Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    ૮. નિકટ્ઠસુત્તવણ્ણના

    8. Nikaṭṭhasuttavaṇṇanā

    ૧૩૮. અટ્ઠમે નિકટ્ઠકાયોતિ નિગ્ગતકાયો. અનિકટ્ઠચિત્તોતિ અનુપવિટ્ઠચિત્તો. કાયેનેવ ગામતો નિક્ખન્તો, ચિત્તેન અરઞ્ઞે વસન્તોપિ ગામમેવ પવિટ્ઠોતિ વુત્તં હોતિ. ઇમિના નયેન સબ્બત્થ અત્થો વેદિતબ્બો.

    138. Aṭṭhame nikaṭṭhakāyoti niggatakāyo. Anikaṭṭhacittoti anupaviṭṭhacitto. Kāyeneva gāmato nikkhanto, cittena araññe vasantopi gāmameva paviṭṭhoti vuttaṃ hoti. Iminā nayena sabbattha attho veditabbo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૮. નિકટ્ઠસુત્તં • 8. Nikaṭṭhasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૫-૮. સાવજ્જસુત્તાદિવણ્ણના • 5-8. Sāvajjasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact