Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૮. નિસભત્થેરગાથા

    8. Nisabhattheragāthā

    ૧૯૫.

    195.

    ‘‘પઞ્ચ કામગુણે હિત્વા, પિયરૂપે મનોરમે;

    ‘‘Pañca kāmaguṇe hitvā, piyarūpe manorame;

    સદ્ધાય ઘરા નિક્ખમ્મ, દુક્ખસ્સન્તકરો ભવે.

    Saddhāya gharā nikkhamma, dukkhassantakaro bhave.

    ૧૯૬.

    196.

    ‘‘નાભિનન્દામિ મરણં, નાભિનન્દામિ જીવિતં;

    ‘‘Nābhinandāmi maraṇaṃ, nābhinandāmi jīvitaṃ;

    કાલઞ્ચ પટિકઙ્ખામિ, સમ્પજાનો પતિસ્સતો’’તિ.

    Kālañca paṭikaṅkhāmi, sampajāno patissato’’ti.

    … નિસભો થેરો….

    … Nisabho thero….







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૮. નિસભત્થેરગાથાવણ્ણના • 8. Nisabhattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact