Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā

    નિસીદનાદિઅનુજાનનકથાવણ્ણના

    Nisīdanādianujānanakathāvaṇṇanā

    ૩૫૩. દુક્ખં સુપતીતિ નાનાવિધસુપિનં પસ્સન્તો દુક્ખં સુપતિ. દુક્ખં પટિબુજ્ઝતીતિ પટિબુજ્ઝન્તોપિ ઉત્તસિત્વા સલોમહંસો દુક્ખં પટિબુજ્ઝતિ.

    353.Dukkhaṃsupatīti nānāvidhasupinaṃ passanto dukkhaṃ supati. Dukkhaṃ paṭibujjhatīti paṭibujjhantopi uttasitvā salomahaṃso dukkhaṃ paṭibujjhati.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi / ૨૨૦. નિસીદનાદિઅનુજાનના • 220. Nisīdanādianujānanā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / અતિરેકચીવરાદિકથા • Atirekacīvarādikathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / નિસીદનાદિઅનુજાનનકથાવણ્ણના • Nisīdanādianujānanakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૨૧૮. અતિરેકચીવરાદિકથા • 218. Atirekacīvarādikathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact