Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā |
૭. નિસીદનસિક્ખાપદવણ્ણના
7. Nisīdanasikkhāpadavaṇṇanā
૫૩૧. સત્તમે યં વત્તબ્બં, તં નિસીદનસન્થતસિક્ખાપદે વુત્તમેવ. નિસીદનસ્સ પમાણાતિક્કન્તતા, અત્તનો અત્થાય કરણં વા કારાપેત્વા વા પટિલાભોતિ ઇમાનિ પનેત્થ દ્વે અઙ્ગાનિ.
531. Sattame yaṃ vattabbaṃ, taṃ nisīdanasanthatasikkhāpade vuttameva. Nisīdanassa pamāṇātikkantatā, attano atthāya karaṇaṃ vā kārāpetvā vā paṭilābhoti imāni panettha dve aṅgāni.
નિસીદનસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Nisīdanasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.
૫૩૭-૫૪૨. અટ્ઠમનવમદસમેસુ નત્થિ વત્તબ્બં, અઙ્ગાનિપિ સત્તમેવ વુત્તનયેનેવ વેદિતબ્બાનિ.
537-542. Aṭṭhamanavamadasamesu natthi vattabbaṃ, aṅgānipi sattameva vuttanayeneva veditabbāni.
નિટ્ઠિતો રાજવગ્ગો નવમો.
Niṭṭhito rājavaggo navamo.
ઇતિ સમન્તપાસાદિકાય વિનયટ્ઠકથાય સારત્થદીપનિયં
Iti samantapāsādikāya vinayaṭṭhakathāya sāratthadīpaniyaṃ
ખુદ્દકવણ્ણના સમત્તા.
Khuddakavaṇṇanā samattā.
પાચિત્તિયકણ્ડં નિટ્ઠિતં.
Pācittiyakaṇḍaṃ niṭṭhitaṃ.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૯. રતનવગ્ગો • 9. Ratanavaggo
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā
૭. નિસીદનસિક્ખાપદવણ્ણના • 7. Nisīdanasikkhāpadavaṇṇanā
૮. કણ્ડુપટિચ્છાદિસિક્ખાપદવણ્ણના • 8. Kaṇḍupaṭicchādisikkhāpadavaṇṇanā
૯. વસ્સિકસાટિકસિક્ખાપદવણ્ણના • 9. Vassikasāṭikasikkhāpadavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā
૭. નિસીદનસિક્ખાપદવણ્ણના • 7. Nisīdanasikkhāpadavaṇṇanā
૮. કણ્ડુપટિચ્છાદિસિક્ખાપદવણ્ણના • 8. Kaṇḍupaṭicchādisikkhāpadavaṇṇanā
૯. વસ્સિકસાટિકસિક્ખાપદવણ્ણના • 9. Vassikasāṭikasikkhāpadavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / ૭. નિસીદનસિક્ખાપદવણ્ણના • 7. Nisīdanasikkhāpadavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi
૭. નિસીદનસિક્ખાપદં • 7. Nisīdanasikkhāpadaṃ
૮. કણ્ડુપટિચ્છાદિસિક્ખાપદં • 8. Kaṇḍupaṭicchādisikkhāpadaṃ
૯. વસ્સિકસાટિકસિક્ખાપદં • 9. Vassikasāṭikasikkhāpadaṃ