Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    ૪૦. નિસ્સયમુચ્ચનકકથા

    40. Nissayamuccanakakathā

    ૧૦૩. ઓગણેનાતિ એત્થ ઓત્યૂપસગ્ગો લામકત્થવાચકોતિ આહ ‘‘પરિહીનગણેના’’તિ. અત્તનો વુડ્ઢતરસ્સેવ ભિક્ખુસ્સ સન્તિકે નિસ્સયો ગહેતબ્બોતિ આહ ‘‘સચાયં વુડ્ઢતર’’ન્તિઆદિ. તત્થ અયન્તિ અબ્યત્તો ભિક્ખુ. ઉપસમ્પદાયાતિ ઉપસમ્પાદેત્વા. આયસ્મતોતિ આયસ્મન્તં, ઉપયોગત્થે ચેતં સામિવચનં. આયસ્મતો વા ઓવાદન્તિ યોજના. સબ્બત્થાતિ સબ્બેસુ. આપુચ્છનેસૂતિ દિસાપક્કમનાદિઅત્થાય આપુચ્છનેસુ. એત્થાતિ ઇમસ્મિં નિસ્સયવસનટ્ઠાને. ન્તિ તત્તકં સુતં. તસ્સાતિ સુતસ્સ.

    103.Ogaṇenāti ettha otyūpasaggo lāmakatthavācakoti āha ‘‘parihīnagaṇenā’’ti. Attano vuḍḍhatarasseva bhikkhussa santike nissayo gahetabboti āha ‘‘sacāyaṃ vuḍḍhatara’’ntiādi. Tattha ayanti abyatto bhikkhu. Upasampadāyāti upasampādetvā. Āyasmatoti āyasmantaṃ, upayogatthe cetaṃ sāmivacanaṃ. Āyasmato vā ovādanti yojanā. Sabbatthāti sabbesu. Āpucchanesūti disāpakkamanādiatthāya āpucchanesu. Etthāti imasmiṃ nissayavasanaṭṭhāne. Tanti tattakaṃ sutaṃ. Tassāti sutassa.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi / ૪૦. નિસ્સયમુચ્ચનકકથા • 40. Nissayamuccanakakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / કમ્મારભણ્ડુવત્થાદિકથા • Kammārabhaṇḍuvatthādikathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / નિસ્સયમુચ્ચનકકથાવણ્ણના • Nissayamuccanakakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / કમ્મારભણ્ડુવત્થાદિકથાવણ્ણના • Kammārabhaṇḍuvatthādikathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / કમ્મારભણ્ડુવત્થાદિકથાવણ્ણના • Kammārabhaṇḍuvatthādikathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact