Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
૨. નિસ્સયસુત્તવણ્ણના
2. Nissayasuttavaṇṇanā
૨. દુતિયે નિસ્સયસમ્પન્નોતિ પતિટ્ઠાસમ્પન્નો. સદ્ધન્તિ ઓકપ્પનસદ્ધં. વીરિયન્તિ કાયિકચેતસિકવીરિયં. યંસાતિ યં અસ્સ. અરિયાય પઞ્ઞાયાતિ સહવિપસ્સનાય મગ્ગપઞ્ઞાય. સઙ્ખાયાતિ જાનિત્વા. એકં પટિસેવતીતિ સેવિતબ્બયુત્તકં સેવતિ. અધિવાસેતીતિ અધિવાસેતબ્બયુત્તકં અધિવાસેતિ. પરિવજ્જેતીતિ પરિવજ્જેતબ્બયુત્તકં પરિવજ્જેતિ. વિનોદેતીતિ નીહરિતબ્બયુત્તકં નીહરતિ. એવં ખો ભિક્ખૂતિ એવં ખો ભિક્ખુ ઉગ્ગહપરિપુચ્છાવસેન ચેવ ધમ્મવવત્થાનવસેન ચ પટિસેવિતબ્બાદીનિ સુપ્પટિવિદ્ધાનિ સુપચ્ચક્ખાનિ કત્વા પટિસેવન્તો અધિવાસેન્તો પરિવજ્જેન્તો વિનોદેન્તો ચ ભિક્ખુ નિસ્સયસમ્પન્નો નામ હોતીતિ.
2. Dutiye nissayasampannoti patiṭṭhāsampanno. Saddhanti okappanasaddhaṃ. Vīriyanti kāyikacetasikavīriyaṃ. Yaṃsāti yaṃ assa. Ariyāyapaññāyāti sahavipassanāya maggapaññāya. Saṅkhāyāti jānitvā. Ekaṃ paṭisevatīti sevitabbayuttakaṃ sevati. Adhivāsetīti adhivāsetabbayuttakaṃ adhivāseti. Parivajjetīti parivajjetabbayuttakaṃ parivajjeti. Vinodetīti nīharitabbayuttakaṃ nīharati. Evaṃ kho bhikkhūti evaṃ kho bhikkhu uggahaparipucchāvasena ceva dhammavavatthānavasena ca paṭisevitabbādīni suppaṭividdhāni supaccakkhāni katvā paṭisevanto adhivāsento parivajjento vinodento ca bhikkhu nissayasampanno nāma hotīti.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૨. નિસ્સયસુત્તં • 2. Nissayasuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૨. સમ્બોધિસુત્તાદિવણ્ણના • 1-2. Sambodhisuttādivaṇṇanā