Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પટ્ઠાનપાળિ • Paṭṭhānapāḷi

    ૪૪-૧. નીવરણદુક-કુસલત્તિકં

    44-1. Nīvaraṇaduka-kusalattikaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    હેતુપચ્ચયો

    Hetupaccayo

    . નોનીવરણં કુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નોનીવરણો કુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    1. Nonīvaraṇaṃ kusalaṃ dhammaṃ paṭicca nonīvaraṇo kusalo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    . હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).

    2. Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં).

    (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ).

    . નીવરણં અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નીવરણો અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નીવરણં અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નોનીવરણો અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. નીવરણં અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નીવરણો અકુસલો ચ નોનીવરણો અકુસલો ચ ધમ્મા ઉપ્પજ્જન્તિ હેતુપચ્ચયા. (૩) (સંખિત્તં.)

    3. Nīvaraṇaṃ akusalaṃ dhammaṃ paṭicca nīvaraṇo akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nīvaraṇaṃ akusalaṃ dhammaṃ paṭicca nonīvaraṇo akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. Nīvaraṇaṃ akusalaṃ dhammaṃ paṭicca nīvaraṇo akusalo ca nonīvaraṇo akusalo ca dhammā uppajjanti hetupaccayā. (3) (Saṃkhittaṃ.)

    . હેતુયા નવ, આરમ્મણે નવ…પે॰… અવિગતે નવ (સંખિત્તં).

    4. Hetuyā nava, ārammaṇe nava…pe… avigate nava (saṃkhittaṃ).

    પચ્ચનીયં

    Paccanīyaṃ

    નહેતુપચ્ચયો

    Nahetupaccayo

    . નીવરણં અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નીવરણો અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ નહેતુપચ્ચયા – વિચિકિચ્છાનીવરણં ઉદ્ધચ્ચનીવરણં પટિચ્ચ અવિજ્જાનીવરણં. (૧)

    5. Nīvaraṇaṃ akusalaṃ dhammaṃ paṭicca nīvaraṇo akusalo dhammo uppajjati nahetupaccayā – vicikicchānīvaraṇaṃ uddhaccanīvaraṇaṃ paṭicca avijjānīvaraṇaṃ. (1)

    નોનીવરણં અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નીવરણો અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ નહેતુપચ્ચયા – વિચિકિચ્છાસહગતે ઉદ્ધચ્ચસહગતે ખન્ધે પટિચ્ચ અવિજ્જાનીવરણં. (૧)

    Nonīvaraṇaṃ akusalaṃ dhammaṃ paṭicca nīvaraṇo akusalo dhammo uppajjati nahetupaccayā – vicikicchāsahagate uddhaccasahagate khandhe paṭicca avijjānīvaraṇaṃ. (1)

    નીવરણઞ્ચ નોનીવરણઞ્ચ અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નીવરણો અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ નહેતુપચ્ચયા – વિચિકિચ્છાનીવરણઞ્ચ ઉદ્ધચ્ચનીવરણઞ્ચ સમ્પયુત્તકે ચ ખન્ધે પટિચ્ચ અવિજ્જાનીવરણં. (૧) (સંખિત્તં.)

    Nīvaraṇañca nonīvaraṇañca akusalaṃ dhammaṃ paṭicca nīvaraṇo akusalo dhammo uppajjati nahetupaccayā – vicikicchānīvaraṇañca uddhaccanīvaraṇañca sampayuttake ca khandhe paṭicca avijjānīvaraṇaṃ. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    . નહેતુયા તીણિ, નઅધિપતિયા નવ, નપુરેજાતે નવ…પે॰… નકમ્મે તીણિ…પે॰… નવિપ્પયુત્તે નવ (સંખિત્તં).

    6. Nahetuyā tīṇi, naadhipatiyā nava, napurejāte nava…pe… nakamme tīṇi…pe… navippayutte nava (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારેપિ… સમ્પયુત્તવારેપિ સબ્બત્થ નવ.)

    (Sahajātavārepi… sampayuttavārepi sabbattha nava.)

    . નીવરણો અકુસલો ધમ્મો નીવરણસ્સ અકુસલસ્સ ધમ્મસ્સ હેતુપચ્ચયેન પચ્ચયો (સંખિત્તં).

    7. Nīvaraṇo akusalo dhammo nīvaraṇassa akusalassa dhammassa hetupaccayena paccayo (saṃkhittaṃ).

    . હેતુયા તીણિ, આરમ્મણે નવ, અધિપતિયા નવ…પે॰… આસેવને નવ, કમ્મે આહારે ઇન્દ્રિયે ઝાને મગ્ગે તીણિ, સમ્પયુત્તે નવ…પે॰… અવિગતે નવ (સંખિત્તં).

    8. Hetuyā tīṇi, ārammaṇe nava, adhipatiyā nava…pe… āsevane nava, kamme āhāre indriye jhāne magge tīṇi, sampayutte nava…pe… avigate nava (saṃkhittaṃ).

    નહેતુયા નવ, નઆરમ્મણે નવ (સંખિત્તં).

    Nahetuyā nava, naārammaṇe nava (saṃkhittaṃ).

    હેતુપચ્ચયા નઆરમ્મણે તીણિ (સંખિત્તં).

    Hetupaccayā naārammaṇe tīṇi (saṃkhittaṃ).

    નહેતુપચ્ચયા આરમ્મણે નવ (સંખિત્તં).

    Nahetupaccayā ārammaṇe nava (saṃkhittaṃ).

    (યથા કુસલત્તિકે પઞ્હાવારસ્સ અનુલોમમ્પિ પચ્ચનીયમ્પિ અનુલોમપચ્ચનીયમ્પિ પચ્ચનીયાનુલોમમ્પિ ગણિતં, એવં ગણેતબ્બં).

    (Yathā kusalattike pañhāvārassa anulomampi paccanīyampi anulomapaccanīyampi paccanīyānulomampi gaṇitaṃ, evaṃ gaṇetabbaṃ).

    . નોનીવરણં અબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ નોનીવરણો અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    9. Nonīvaraṇaṃ abyākataṃ dhammaṃ paṭicca nonīvaraṇo abyākato dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    ૧૦. હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).

    10. Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)

    (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)

    ૪૫-૧. નીવરણિયદુક-કુસલત્તિકં

    45-1. Nīvaraṇiyaduka-kusalattikaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    હેતુપચ્ચયો

    Hetupaccayo

    ૧૧. નીવરણિયં કુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નીવરણિયો કુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    11. Nīvaraṇiyaṃ kusalaṃ dhammaṃ paṭicca nīvaraṇiyo kusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    અનીવરણિયં કુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ અનીવરણિયો કુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Anīvaraṇiyaṃ kusalaṃ dhammaṃ paṭicca anīvaraṇiyo kusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    ૧૨. હેતુયા દ્વે, આરમ્મણે દ્વે…પે॰… અવિગતે દ્વે (સંખિત્તં).

    12. Hetuyā dve, ārammaṇe dve…pe… avigate dve (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારોપિ…પે॰… પઞ્હાવારોપિ વિત્થારેતબ્બા).

    (Sahajātavāropi…pe… pañhāvāropi vitthāretabbā).

    ૧૩. નીવરણિયં અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નીવરણિયો અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    13. Nīvaraṇiyaṃ akusalaṃ dhammaṃ paṭicca nīvaraṇiyo akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    ૧૪. હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).

    14. Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)

    (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)

    ૧૫. નીવરણિયં અબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ નીવરણિયો અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    15. Nīvaraṇiyaṃ abyākataṃ dhammaṃ paṭicca nīvaraṇiyo abyākato dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    અનીવરણિયં અબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ અનીવરણિયો અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    Anīvaraṇiyaṃ abyākataṃ dhammaṃ paṭicca anīvaraṇiyo abyākato dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    નીવરણિયં અબ્યાકતઞ્ચ અનીવરણિયં અબ્યાકતઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નીવરણિયો અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં).

    Nīvaraṇiyaṃ abyākatañca anīvaraṇiyaṃ abyākatañca dhammaṃ paṭicca nīvaraṇiyo abyākato dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ).

    ૧૬. હેતુયા પઞ્ચ, આરમ્મણે દ્વે…પે॰… આસેવને એકં…પે॰… વિપાકે પઞ્ચ…પે॰… અવિગતે પઞ્ચ (સંખિત્તં). (સહજાતવારોપિ…પે॰… પઞ્હાવારોપિ વિત્થારેતબ્બા.)

    16. Hetuyā pañca, ārammaṇe dve…pe… āsevane ekaṃ…pe… vipāke pañca…pe… avigate pañca (saṃkhittaṃ). (Sahajātavāropi…pe… pañhāvāropi vitthāretabbā.)

    ૪૬-૧. નીવરણસમ્પયુત્તદુક-કુસલત્તિકં

    46-1. Nīvaraṇasampayuttaduka-kusalattikaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    હેતુપચ્ચયો

    Hetupaccayo

    ૧૭. નીવરણવિપ્પયુત્તં કુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નીવરણવિપ્પયુત્તો કુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    17. Nīvaraṇavippayuttaṃ kusalaṃ dhammaṃ paṭicca nīvaraṇavippayutto kusalo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    ૧૮. હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).

    18. Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)

    (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)

    ૧૯. નીવરણસમ્પયુત્તં અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નીવરણસમ્પયુત્તો અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    19. Nīvaraṇasampayuttaṃ akusalaṃ dhammaṃ paṭicca nīvaraṇasampayutto akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    ૨૦. હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).

    20. Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)

    (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)

    ૨૧. નીવરણવિપ્પયુત્તં અબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ નીવરણવિપ્પયુત્તો અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    21. Nīvaraṇavippayuttaṃ abyākataṃ dhammaṃ paṭicca nīvaraṇavippayutto abyākato dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    ૨૨. હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).

    22. Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)

    (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)

    ૪૭-૧. નીવરણનીવરણિયદુક-કુસલત્તિકં

    47-1. Nīvaraṇanīvaraṇiyaduka-kusalattikaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    હેતુપચ્ચયો

    Hetupaccayo

    ૨૩. નીવરણિયઞ્ચેવ નો ચ નીવરણં કુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નીવરણિયો ચેવ નો ચ નીવરણો કુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    23. Nīvaraṇiyañceva no ca nīvaraṇaṃ kusalaṃ dhammaṃ paṭicca nīvaraṇiyo ceva no ca nīvaraṇo kusalo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    ૨૪. હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).

    24. Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)

    (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)

    ૨૫. નીવરણઞ્ચેવ નીવરણિયઞ્ચ અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નીવરણો ચેવ નીવરણિયો ચ અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    25. Nīvaraṇañceva nīvaraṇiyañca akusalaṃ dhammaṃ paṭicca nīvaraṇo ceva nīvaraṇiyo ca akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    નીવરણિયઞ્ચેવ નો ચ નીવરણં અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નીવરણિયો ચેવ નો ચ નીવરણો અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    Nīvaraṇiyañceva no ca nīvaraṇaṃ akusalaṃ dhammaṃ paṭicca nīvaraṇiyo ceva no ca nīvaraṇo akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    નીવરણઞ્ચેવ નીવરણિયં અકુસલઞ્ચ નીવરણિયઞ્ચેવ નો ચ નીવરણં અકુસલઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નીવરણો ચ નીવરણિયો ચ અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ (સંખિત્તં).

    Nīvaraṇañceva nīvaraṇiyaṃ akusalañca nīvaraṇiyañceva no ca nīvaraṇaṃ akusalañca dhammaṃ paṭicca nīvaraṇo ca nīvaraṇiyo ca akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi (saṃkhittaṃ).

    ૨૬. હેતુયા નવ, આરમ્મણે નવ…પે॰… અવિગતે નવ (સંખિત્તં).

    26. Hetuyā nava, ārammaṇe nava…pe… avigate nava (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ નવ.)

    (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha nava.)

    ૨૭. નીવરણિયઞ્ચેવ નો ચ નીવરણં અબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ નીવરણિયો ચેવ નો ચ નીવરણો અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    27. Nīvaraṇiyañceva no ca nīvaraṇaṃ abyākataṃ dhammaṃ paṭicca nīvaraṇiyo ceva no ca nīvaraṇo abyākato dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    ૨૮. હેતુયા એકં, આરમ્મણે એકં…પે॰… અવિગતે એકં (સંખિત્તં).

    28. Hetuyā ekaṃ, ārammaṇe ekaṃ…pe… avigate ekaṃ (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ એકં.)

    (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha ekaṃ.)

    ૪૮-૧. નીવરણનીવરણસમ્પયુત્તદુક-કુસલત્તિકં

    48-1. Nīvaraṇanīvaraṇasampayuttaduka-kusalattikaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    હેતુપચ્ચયો

    Hetupaccayo

    ૨૯. નીવરણઞ્ચેવ નીવરણસમ્પયુત્તઞ્ચ અકુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નીવરણો ચેવ નીવરણસમ્પયુત્તો ચ અકુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા (સંખિત્તં).

    29. Nīvaraṇañceva nīvaraṇasampayuttañca akusalaṃ dhammaṃ paṭicca nīvaraṇo ceva nīvaraṇasampayutto ca akusalo dhammo uppajjati hetupaccayā (saṃkhittaṃ).

    ૩૦. હેતુયા નવ, આરમ્મણે નવ…પે॰… અવિગતે નવ (સંખિત્તં).

    30. Hetuyā nava, ārammaṇe nava…pe… avigate nava (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારેપિ…પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ નવ.)

    (Sahajātavārepi…pe… pañhāvārepi sabbattha nava.)

    ૪૯-૧. નીવરણવિપ્પયુત્તનીવરણિયદુક-કુસલત્તિકં

    49-1. Nīvaraṇavippayuttanīvaraṇiyaduka-kusalattikaṃ

    ૧-૭. પટિચ્ચવારાદિ

    1-7. Paṭiccavārādi

    પચ્ચયચતુક્કં

    Paccayacatukkaṃ

    હેતુપચ્ચયો

    Hetupaccayo

    ૩૧. નીવરણવિપ્પયુત્તં નીવરણિયં કુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નીવરણવિપ્પયુત્તો નીવરણિયો કુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    31. Nīvaraṇavippayuttaṃ nīvaraṇiyaṃ kusalaṃ dhammaṃ paṭicca nīvaraṇavippayutto nīvaraṇiyo kusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    નીવરણવિપ્પયુત્તં અનીવરણિયં કુસલં ધમ્મં પટિચ્ચ નીવરણવિપ્પયુત્તો અનીવરણિયો કુસલો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Nīvaraṇavippayuttaṃ anīvaraṇiyaṃ kusalaṃ dhammaṃ paṭicca nīvaraṇavippayutto anīvaraṇiyo kusalo dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    ૩૨. હેતુયા દ્વે, આરમ્મણે દ્વે…પે॰… અવિગતે દ્વે (સંખિત્તં).

    32. Hetuyā dve, ārammaṇe dve…pe… avigate dve (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારોપિ…પે॰… પઞ્હાવારોપિ વિત્થારેતબ્બા.)

    (Sahajātavāropi…pe… pañhāvāropi vitthāretabbā.)

    ૩૩. નીવરણવિપ્પયુત્તં નીવરણિયં અબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ નીવરણવિપ્પયુત્તો નીવરણિયો અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧)

    33. Nīvaraṇavippayuttaṃ nīvaraṇiyaṃ abyākataṃ dhammaṃ paṭicca nīvaraṇavippayutto nīvaraṇiyo abyākato dhammo uppajjati hetupaccayā. (1)

    નીવરણવિપ્પયુત્તં અનીવરણિયં અબ્યાકતં ધમ્મં પટિચ્ચ નીવરણવિપ્પયુત્તો અનીવરણિયો અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા… તીણિ.

    Nīvaraṇavippayuttaṃ anīvaraṇiyaṃ abyākataṃ dhammaṃ paṭicca nīvaraṇavippayutto anīvaraṇiyo abyākato dhammo uppajjati hetupaccayā… tīṇi.

    નીવરણવિપ્પયુત્તં નીવરણિયં અબ્યાકતઞ્ચ નીવરણવિપ્પયુત્તં અનીવરણિયં અબ્યાકતઞ્ચ ધમ્મં પટિચ્ચ નીવરણવિપ્પયુત્તો નીવરણિયો અબ્યાકતો ધમ્મો ઉપ્પજ્જતિ હેતુપચ્ચયા. (૧) (સંખિત્તં.)

    Nīvaraṇavippayuttaṃ nīvaraṇiyaṃ abyākatañca nīvaraṇavippayuttaṃ anīvaraṇiyaṃ abyākatañca dhammaṃ paṭicca nīvaraṇavippayutto nīvaraṇiyo abyākato dhammo uppajjati hetupaccayā. (1) (Saṃkhittaṃ.)

    ૩૪. હેતુયા પઞ્ચ, આરમ્મણે દ્વે…પે॰… વિપાકે પઞ્ચ (સંખિત્તં).

    34. Hetuyā pañca, ārammaṇe dve…pe… vipāke pañca (saṃkhittaṃ).

    (સહજાતવારેપિ …પે॰… પઞ્હાવારેપિ સબ્બત્થ વિત્થારેતબ્બં.)

    (Sahajātavārepi …pe… pañhāvārepi sabbattha vitthāretabbaṃ.)

    નીવરણગોચ્છકકુસલત્તિકં નિટ્ઠિતં.

    Nīvaraṇagocchakakusalattikaṃ niṭṭhitaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact