Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / கதா²வத்து²பாளி • Kathāvatthupāḷi |
13. தேரஸமவக்³கோ³
13. Terasamavaggo
(129) 4. நியதஸ்ஸ நியாமகதா²
(129) 4. Niyatassa niyāmakathā
663. நியதோ நியாமங் ஓக்கமதீதி? ஆமந்தா. மிச்ச²த்தனியதோ ஸம்மத்தனியாமங் ஓக்கமதி, ஸம்மத்தனியதோ மிச்ச²த்தனியாமங் ஓக்கமதீதி? ந ஹேவங் வத்தப்³பே³…பே॰….
663. Niyato niyāmaṃ okkamatīti? Āmantā. Micchattaniyato sammattaniyāmaṃ okkamati, sammattaniyato micchattaniyāmaṃ okkamatīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….
நியதோ நியாமங் ஓக்கமதீதி? ஆமந்தா. புப்³பே³ மக்³க³ங் பா⁴வெத்வா பச்சா² நியாமங் ஓக்கமதீதி? ந ஹேவங் வத்தப்³பே³…பே॰… புப்³பே³ ஸோதாபத்திமக்³க³ங் பா⁴வெத்வா பச்சா² ஸோதாபத்தினியாமங் ஓக்கமதீதி? ந ஹேவங் வத்தப்³பே³…பே॰… புப்³பே³ ஸகதா³கா³மி…பே॰… அனாகா³மி…பே॰… அரஹத்தமக்³க³ங் பா⁴வெத்வா பச்சா² அரஹத்தனியாமங் ஓக்கமதீதி? ந ஹேவங் வத்தப்³பே³…பே॰….
Niyato niyāmaṃ okkamatīti? Āmantā. Pubbe maggaṃ bhāvetvā pacchā niyāmaṃ okkamatīti? Na hevaṃ vattabbe…pe… pubbe sotāpattimaggaṃ bhāvetvā pacchā sotāpattiniyāmaṃ okkamatīti? Na hevaṃ vattabbe…pe… pubbe sakadāgāmi…pe… anāgāmi…pe… arahattamaggaṃ bhāvetvā pacchā arahattaniyāmaṃ okkamatīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….
புப்³பே³ ஸதிபட்டா²னங்…பே॰… ஸம்மப்பதா⁴னங்… இத்³தி⁴பாத³ங்… இந்த்³ரியங்… ப³லங்… பொ³ஜ்ஜ²ங்க³ங் பா⁴வெத்வா பச்சா² நியாமங் ஓக்கமதீதி? ந ஹேவங் வத்தப்³பே³…பே॰….
Pubbe satipaṭṭhānaṃ…pe… sammappadhānaṃ… iddhipādaṃ… indriyaṃ… balaṃ… bojjhaṅgaṃ bhāvetvā pacchā niyāmaṃ okkamatīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….
664. ந வத்தப்³ப³ங் – ‘‘நியதோ நியாமங் ஓக்கமதீ’’தி? ஆமந்தா. ப⁴ப்³போ³ போ³தி⁴ஸத்தோ தாய ஜாதியா த⁴ம்மங் நாபி⁴ஸமேதுந்தி? ந ஹேவங் வத்தப்³பே³. தேன ஹி நியதோ நியாமங் ஓக்கமதீதி.
664. Na vattabbaṃ – ‘‘niyato niyāmaṃ okkamatī’’ti? Āmantā. Bhabbo bodhisatto tāya jātiyā dhammaṃ nābhisametunti? Na hevaṃ vattabbe. Tena hi niyato niyāmaṃ okkamatīti.
நியதஸ்ஸ நியாமகதா² நிட்டி²தா.
Niyatassa niyāmakathā niṭṭhitā.
Related texts:
அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / அபி⁴த⁴ம்மபிடக (அட்ட²கதா²) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / பஞ்சபகரண-அட்ட²கதா² • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / 4. நியதஸ்ஸ நியாமகதா²வண்ணனா • 4. Niyatassa niyāmakathāvaṇṇanā
டீகா • Tīkā / அபி⁴த⁴ம்மபிடக (டீகா) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / பஞ்சபகரண-மூலடீகா • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / 4. நியதஸ்ஸனியாமகதா²வண்ணனா • 4. Niyatassaniyāmakathāvaṇṇanā
டீகா • Tīkā / அபி⁴த⁴ம்மபிடக (டீகா) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / பஞ்சபகரண-அனுடீகா • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / 4. நியதஸ்ஸனியாமகதா²வண்ணனா • 4. Niyatassaniyāmakathāvaṇṇanā