Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૪. ઓભાસસુત્તં

    4. Obhāsasuttaṃ

    ૧૪૪. ‘‘ચત્તારોમે , ભિક્ખવે, ઓભાસા. કતમે ચત્તારો? ચન્દોભાસો, સૂરિયોભાસો, અગ્ગોભાસો, પઞ્ઞોભાસો – ઇમે ખો, ભિક્ખવે, ચત્તારો ઓભાસા. એતદગ્ગં, ભિક્ખવે, ઇમેસં ચતુન્નં ઓભાસાનં યદિદં પઞ્ઞોભાસો’’તિ. ચતુત્થં.

    144. ‘‘Cattārome , bhikkhave, obhāsā. Katame cattāro? Candobhāso, sūriyobhāso, aggobhāso, paññobhāso – ime kho, bhikkhave, cattāro obhāsā. Etadaggaṃ, bhikkhave, imesaṃ catunnaṃ obhāsānaṃ yadidaṃ paññobhāso’’ti. Catutthaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૨-૫. પભાસુત્તાદિવણ્ણના • 2-5. Pabhāsuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૬. આભાસુત્તાદિવણ્ણના • 1-6. Ābhāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact