Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi |
૩. ઓવાદવગ્ગો
3. Ovādavaggo
૧૬૭. અસમ્મતો ભિક્ખુનિયો ઓવદન્તો દ્વે આપત્તિયો આપજ્જતિ. ઓવદતિ, પયોગે દુક્કટં; ઓવદિતે આપત્તિ પાચિત્તિયસ્સ.
167. Asammato bhikkhuniyo ovadanto dve āpattiyo āpajjati. Ovadati, payoge dukkaṭaṃ; ovadite āpatti pācittiyassa.
અત્થઙ્ગતે સૂરિયે ભિક્ખુનિયો ઓવદન્તો દ્વે આપત્તિયો આપજ્જતિ. ઓવદતિ, પયોગે દુક્કટં; ઓવદિતે આપત્તિ પાચિત્તિયસ્સ.
Atthaṅgate sūriye bhikkhuniyo ovadanto dve āpattiyo āpajjati. Ovadati, payoge dukkaṭaṃ; ovadite āpatti pācittiyassa.
ભિક્ખુનુપસ્સયં ઉપસઙ્કમિત્વા ભિક્ખુનિયો ઓવદન્તો દ્વે આપત્તિયો આપજ્જતિ. ઓવદતિ, પયોગે દુક્કટં; ઓવદિતે આપત્તિ પાચિત્તિયસ્સ.
Bhikkhunupassayaṃ upasaṅkamitvā bhikkhuniyo ovadanto dve āpattiyo āpajjati. Ovadati, payoge dukkaṭaṃ; ovadite āpatti pācittiyassa.
‘‘આમિસહેતુ ભિક્ખૂ ભિક્ખુનિયો ઓવદન્તી’’તિ ભણન્તો દ્વે આપત્તિયો આપજ્જતિ. ભણતિ, પયોગે દુક્કટં; ભણિતે આપત્તિ પાચિત્તિયસ્સ.
‘‘Āmisahetu bhikkhū bhikkhuniyo ovadantī’’ti bhaṇanto dve āpattiyo āpajjati. Bhaṇati, payoge dukkaṭaṃ; bhaṇite āpatti pācittiyassa.
અઞ્ઞાતિકાય ભિક્ખુનિયા ચીવરં દેન્તો દ્વે આપત્તિયો આપજ્જતિ. દેતિ, પયોગે દુક્કટં; દિન્ને આપત્તિ પાચિત્તિયસ્સ.
Aññātikāya bhikkhuniyā cīvaraṃ dento dve āpattiyo āpajjati. Deti, payoge dukkaṭaṃ; dinne āpatti pācittiyassa.
અઞ્ઞાતિકા ભિક્ખુનિયા ચીવરં સિબ્બેન્તો દ્વે આપત્તિયો આપજ્જતિ. સિબ્બેતિ, પયોગે દુક્કટં; આરાપથે આરાપથે આપત્તિ પાચિત્તિયસ્સ.
Aññātikā bhikkhuniyā cīvaraṃ sibbento dve āpattiyo āpajjati. Sibbeti, payoge dukkaṭaṃ; ārāpathe ārāpathe āpatti pācittiyassa.
ભિક્ખુનિયા સદ્ધિં સંવિધાય એકદ્ધાનમગ્ગં પટિપજ્જન્તો દ્વે આપત્તિયો આપજ્જતિ. પટિપજ્જતિ, પયોગે દુક્કટં; પટિપન્ને આપત્તિ પાચિત્તિયસ્સ.
Bhikkhuniyā saddhiṃ saṃvidhāya ekaddhānamaggaṃ paṭipajjanto dve āpattiyo āpajjati. Paṭipajjati, payoge dukkaṭaṃ; paṭipanne āpatti pācittiyassa.
ભિક્ખુનિયા સદ્ધિં સંવિધાય એકં નાવં અભિરુહન્તો દ્વે આપત્તિયો આપજ્જતિ. અભિરુહતિ, પયોગે દુક્કટં; અભિરુળ્હે આપત્તિ પાચિત્તિયસ્સ.
Bhikkhuniyā saddhiṃ saṃvidhāya ekaṃ nāvaṃ abhiruhanto dve āpattiyo āpajjati. Abhiruhati, payoge dukkaṭaṃ; abhiruḷhe āpatti pācittiyassa.
જાનં ભિક્ખુનિપરિપાચિતં પિણ્ડપાતં ભુઞ્જન્તો દ્વે આપત્તિયો આપજ્જતિ. ‘‘ભુઞ્જિસ્સામી’’તિ પટિગ્ગણ્હાતિ, આપત્તિ દુક્કટસ્સ; અજ્ઝોહારે અજ્ઝોહારે આપત્તિ પાચિત્તિયસ્સ.
Jānaṃ bhikkhuniparipācitaṃ piṇḍapātaṃ bhuñjanto dve āpattiyo āpajjati. ‘‘Bhuñjissāmī’’ti paṭiggaṇhāti, āpatti dukkaṭassa; ajjhohāre ajjhohāre āpatti pācittiyassa.
ભિક્ખુનિયા સદ્ધિં એકો એકાય રહો નિસજ્જં કપ્પેન્તો દ્વે આપત્તિયો આપજ્જતિ. નિસીદતિ, પયોગે દુક્કટં; નિસિન્ને આપત્તિ પાચિત્તિયસ્સ.
Bhikkhuniyā saddhiṃ eko ekāya raho nisajjaṃ kappento dve āpattiyo āpajjati. Nisīdati, payoge dukkaṭaṃ; nisinne āpatti pācittiyassa.
ઓવાદવગ્ગો તતિયો.
Ovādavaggo tatiyo.