Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ચૂળવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Cūḷavagga-aṭṭhakathā

    પબ્બાજનીયકમ્મકથા

    Pabbājanīyakammakathā

    ૨૧. અસ્સજિપુનબ્બસુકવત્થુ સઙ્ઘાદિસેસવણ્ણનાયં વુત્તં.

    21. Assajipunabbasukavatthu saṅghādisesavaṇṇanāyaṃ vuttaṃ.

    ૨૭. કાયિકેન દવેનાતિઆદીસુ પનેત્થ કાયિકો દવો નામ કાયકીળા વુચ્ચતિ. સેસપદદ્વયેપિ એસેવ નયો. કાયિકો અનાચારો નામ કાયદ્વારે પઞ્ઞત્તસિક્ખાપદવીતિક્કમો વુચ્ચતિ . સેસદ્વયેપિ એસેવ નયો. કાયિકં ઉપઘાતિકં નામ કાયદ્વારે પઞ્ઞત્તસિક્ખાપદસ્સ અસિક્ખનભાવેન ઉપહનનં વુચ્ચતિ; નાસનં વિનાસનન્તિ અત્થો. સેસદ્વયેપિ એસેવ નયો. કાયિકો મિચ્છાજીવો નામ પટિક્ખિત્તવેજ્જકમ્માદિવસેન તેલપચનઅરિટ્ઠપચનાદીનિ. વાચસિકો મિચ્છાજીવો નામ ગિહીનં સાસનસમ્પટિચ્છનારોચનાદીનિ. કાયિકવાચસિકો નામ તદુભયં. સેસં તજ્જનીયે વુત્તનયમેવ.

    27.Kāyikena davenātiādīsu panettha kāyiko davo nāma kāyakīḷā vuccati. Sesapadadvayepi eseva nayo. Kāyiko anācāro nāma kāyadvāre paññattasikkhāpadavītikkamo vuccati . Sesadvayepi eseva nayo. Kāyikaṃ upaghātikaṃ nāma kāyadvāre paññattasikkhāpadassa asikkhanabhāvena upahananaṃ vuccati; nāsanaṃ vināsananti attho. Sesadvayepi eseva nayo. Kāyiko micchājīvo nāma paṭikkhittavejjakammādivasena telapacanaariṭṭhapacanādīni. Vācasiko micchājīvo nāma gihīnaṃ sāsanasampaṭicchanārocanādīni. Kāyikavācasiko nāma tadubhayaṃ. Sesaṃ tajjanīye vuttanayameva.

    પબ્બાજનીયકમ્મકથા નિટ્ઠિતા.

    Pabbājanīyakammakathā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ચૂળવગ્ગપાળિ • Cūḷavaggapāḷi
    ૩. પબ્બાજનીયકમ્મં • 3. Pabbājanīyakammaṃ
    આકઙ્ખમાનચુદ્દસકં • Ākaṅkhamānacuddasakaṃ

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / અધમ્મકમ્મદ્વાદસકકથાવણ્ણના • Adhammakammadvādasakakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / નિયસ્સકમ્મકથાદિવણ્ણના • Niyassakammakathādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૩. પબ્બાજનીયકમ્મકથા • 3. Pabbājanīyakammakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact