Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૯. પબ્બતરાજસુત્તવણ્ણના

    9. Pabbatarājasuttavaṇṇanā

    ૪૯. નવમે ઇધ સાલ-સદ્દો રુક્ખસામઞ્ઞપરિયાયો, ન રુક્ખવિસેસપરિયાયોતિ આહ ‘‘મહાસાલાતિ મહારુક્ખા’’તિ. કુલજેટ્ઠકન્તિ તસ્મિં કુલે જેટ્ઠભૂતં સામિભૂતં. સિલામયો ન પંસુમયો મિસ્સકો ચ. ગામં ગામૂપચારઞ્ચ ઠપેત્વા સબ્બં અરઞ્ઞન્તિ આહ ‘‘અરઞ્ઞસ્મિન્તિ અગામકટ્ઠાને’’તિ. મહન્તો પબ્બતો સેલોતિ યોજના.

    49. Navame idha sāla-saddo rukkhasāmaññapariyāyo, na rukkhavisesapariyāyoti āha ‘‘mahāsālāti mahārukkhā’’ti. Kulajeṭṭhakanti tasmiṃ kule jeṭṭhabhūtaṃ sāmibhūtaṃ. Silāmayo na paṃsumayo missako ca. Gāmaṃ gāmūpacārañca ṭhapetvā sabbaṃ araññanti āha ‘‘araññasminti agāmakaṭṭhāne’’ti. Mahanto pabbato seloti yojanā.

    પબ્બતરાજસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Pabbatarājasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૯. પબ્બતરાજસુત્તં • 9. Pabbatarājasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૯. પબ્બતરાજસુત્તવણ્ણના • 9. Pabbatarājasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact