Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૨. પભાસુત્તં

    2. Pabhāsuttaṃ

    ૧૪૨. ‘‘ચતસ્સો ઇમા, ભિક્ખવે, પભા. કતમા ચતસ્સો? ચન્દપ્પભા , સૂરિયપ્પભા, અગ્ગિપ્પભા, પઞ્ઞાપભા – ઇમા ખો, ભિક્ખવે, ચતસ્સો પભા. એતદગ્ગં, ભિક્ખવે, ઇમાસં ચતુન્નં પભાનં યદિદં પઞ્ઞાપભા’’તિ. દુતિયં.

    142. ‘‘Catasso imā, bhikkhave, pabhā. Katamā catasso? Candappabhā , sūriyappabhā, aggippabhā, paññāpabhā – imā kho, bhikkhave, catasso pabhā. Etadaggaṃ, bhikkhave, imāsaṃ catunnaṃ pabhānaṃ yadidaṃ paññāpabhā’’ti. Dutiyaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૨-૫. પભાસુત્તાદિવણ્ણના • 2-5. Pabhāsuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૧-૬. આભાસુત્તાદિવણ્ણના • 1-6. Ābhāsuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact