Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
2. பச்சா²ஸமணஸுத்தவண்ணனா
2. Pacchāsamaṇasuttavaṇṇanā
112. து³தியே பத்தபரியாபன்னங் ந க³ண்ஹாதீதி உபஜ்ஜா²யே நிவத்தித்வா டி²தே அத்தனோ துச்ச²பத்தங் த³த்வா தஸ்ஸ பத்தங் ந க³ண்ஹாதி, ததோ வா தீ³யமானங் ந க³ண்ஹாதி. ந நிவாரேதீதி இத³ங் வசனங் ஆபத்திவீதிக்கமவசனங் நாமாதி ந ஜானாதி. ஞத்வா வாபி, ‘‘ப⁴ந்தே, ஏவரூபங் நாம வத்துங் ந வட்டதீ’’தி ந நிவாரேதி. கத²ங் ஓபாதேதீதி தஸ்ஸ கத²ங் பி⁴ந்தி³த்வா அத்தனோ கத²ங் பவேஸேதி. ஜளோதி ஜடோ³. ஏளமூகோ³தி பக்³க⁴ரிதகே²ளமுகோ². ததியங் உத்தானமேவ.
112. Dutiye pattapariyāpannaṃ na gaṇhātīti upajjhāye nivattitvā ṭhite attano tucchapattaṃ datvā tassa pattaṃ na gaṇhāti, tato vā dīyamānaṃ na gaṇhāti. Na nivāretīti idaṃ vacanaṃ āpattivītikkamavacanaṃ nāmāti na jānāti. Ñatvā vāpi, ‘‘bhante, evarūpaṃ nāma vattuṃ na vaṭṭatī’’ti na nivāreti. Kathaṃ opātetīti tassa kathaṃ bhinditvā attano kathaṃ paveseti. Jaḷoti jaḍo. Eḷamūgoti paggharitakheḷamukho. Tatiyaṃ uttānameva.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya / 2. பச்சா²ஸமணஸுத்தங் • 2. Pacchāsamaṇasuttaṃ
டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 1-4. குலூபகஸுத்தாதி³வண்ணனா • 1-4. Kulūpakasuttādivaṇṇanā