Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi

    ૩. પાચિત્તિયં

    3. Pācittiyaṃ

    ૪૭૬.

    476.

    કતિ પાચિત્તિયાનિ, સબ્બાનિ નાનાવત્થુકાનિ;

    Kati pācittiyāni, sabbāni nānāvatthukāni;

    અપુબ્બં અચરિમં, આપજ્જેય્ય એકતો.

    Apubbaṃ acarimaṃ, āpajjeyya ekato.

    પઞ્ચ પાચિત્તિયાનિ, સબ્બાનિ નાનાવત્થુકાનિ;

    Pañca pācittiyāni, sabbāni nānāvatthukāni;

    અપુબ્બં અચરિમં, આપજ્જેય્ય એકતો.

    Apubbaṃ acarimaṃ, āpajjeyya ekato.

    કતિ પાચિત્તિયાનિ, સબ્બાનિ નાનાવત્થુકાનિ;

    Kati pācittiyāni, sabbāni nānāvatthukāni;

    અપુબ્બં અચરિમં, આપજ્જેય્ય એકતો.

    Apubbaṃ acarimaṃ, āpajjeyya ekato.

    ન પાચિત્તિયાનિ, સબ્બાનિ નાનાવત્થુકાનિ;

    Na pācittiyāni, sabbāni nānāvatthukāni;

    અપુબ્બં અચરિમં, આપજ્જેય્ય એકતો.

    Apubbaṃ acarimaṃ, āpajjeyya ekato.

    કતિ પાચિત્તિયાનિ, સબ્બાનિ નાનાવત્થુકાનિ;

    Kati pācittiyāni, sabbāni nānāvatthukāni;

    કતિ વાચાય દેસેય્ય, વુત્તા આદિચ્ચબન્ધુના.

    Kati vācāya deseyya, vuttā ādiccabandhunā.

    પઞ્ચ પાચિત્તિયાનિ, સબ્બાનિ નાનાવત્થુકાનિ;

    Pañca pācittiyāni, sabbāni nānāvatthukāni;

    એકવાચાય દેસેય્ય, વુત્તા આદિચ્ચબન્ધુના.

    Ekavācāya deseyya, vuttā ādiccabandhunā.

    કતિ પાચિત્તિયાનિ, સબ્બાનિ નાનાવત્થુકાનિ;

    Kati pācittiyāni, sabbāni nānāvatthukāni;

    કતિ વાચાય દેસેય્ય, વુત્તા આદિચ્ચબન્ધુના.

    Kati vācāya deseyya, vuttā ādiccabandhunā.

    નવ પાચિત્તિયાનિ, સબ્બાનિ નાનાવત્થુકાનિ;

    Nava pācittiyāni, sabbāni nānāvatthukāni;

    એકવાચાય દેસેય્ય, વુત્તા આદિચ્ચબન્ધુના.

    Ekavācāya deseyya, vuttā ādiccabandhunā.

    કતિ પાચિત્તિયાનિ, સબ્બાનિ નાનાવત્થુકાનિ;

    Kati pācittiyāni, sabbāni nānāvatthukāni;

    કિઞ્ચ કિત્તેત્વા દેસેય્ય, વુત્તા આદિચ્ચબન્ધુના.

    Kiñca kittetvā deseyya, vuttā ādiccabandhunā.

    પઞ્ચ પાચિત્તિયાનિ, સબ્બાનિ નાનાવત્થુકાનિ;

    Pañca pācittiyāni, sabbāni nānāvatthukāni;

    વત્થું કિત્તેત્વા દેસેય્ય, વુત્તા આદિચ્ચબન્ધુના.

    Vatthuṃ kittetvā deseyya, vuttā ādiccabandhunā.

    કતિ પાચિત્તિયાનિ, સબ્બાનિ નાનાવત્થુકાનિ;

    Kati pācittiyāni, sabbāni nānāvatthukāni;

    કિઞ્ચ કિત્તેત્વા દેસેય્ય, વુત્તા આદિચ્ચબન્ધુના.

    Kiñca kittetvā deseyya, vuttā ādiccabandhunā.

    નવ પાચિત્તિયાનિ, સબ્બાનિ નાનાવત્થુકાનિ;

    Nava pācittiyāni, sabbāni nānāvatthukāni;

    વત્થું કિત્તેત્વા દેસેય્ય, વુત્તા આદિચ્ચબન્ધુના.

    Vatthuṃ kittetvā deseyya, vuttā ādiccabandhunā.

    યાવતતિયકે કતિ આપત્તિયો, કતિ વોહારપચ્ચયા;

    Yāvatatiyake kati āpattiyo, kati vohārapaccayā;

    ખાદન્તસ્સ કતિ આપત્તિયો, કતિ ભોજનપચ્ચયા.

    Khādantassa kati āpattiyo, kati bhojanapaccayā.

    યાવતતિયકે તિસ્સો આપત્તિયો, છ વોહારપચ્ચયા;

    Yāvatatiyake tisso āpattiyo, cha vohārapaccayā;

    ખાદન્તસ્સ તિસ્સો આપત્તિયો, પઞ્ચ ભોજનપચ્ચયા.

    Khādantassa tisso āpattiyo, pañca bhojanapaccayā.

    સબ્બા યાવતતિયકા, કતિ ઠાનાનિ ગચ્છન્તિ;

    Sabbā yāvatatiyakā, kati ṭhānāni gacchanti;

    કતિનઞ્ચેવ આપત્તિ, કતિનં અધિકરણેન ચ.

    Katinañceva āpatti, katinaṃ adhikaraṇena ca.

    સબ્બા યાવતતિયકા, પઞ્ચ ઠાનાનિ ગચ્છન્તિ;

    Sabbā yāvatatiyakā, pañca ṭhānāni gacchanti;

    પઞ્ચન્નઞ્ચેવ આપત્તિ, પઞ્ચન્નં અધિકરણેન ચ.

    Pañcannañceva āpatti, pañcannaṃ adhikaraṇena ca.

    કતિનં વિનિચ્છયો હોતિ, કતિનં વૂપસમેન ચ;

    Katinaṃ vinicchayo hoti, katinaṃ vūpasamena ca;

    કતિનઞ્ચેવ અનાપત્તિ, કતિહિ ઠાનેહિ સોભતિ.

    Katinañceva anāpatti, katihi ṭhānehi sobhati.

    પઞ્ચન્નં વિનિચ્છયો હોતિ, પઞ્ચન્નં વૂપસમેન ચ;

    Pañcannaṃ vinicchayo hoti, pañcannaṃ vūpasamena ca;

    પઞ્ચન્નઞ્ચેવ અનાપત્તિ, તીહિ ઠાનેહિ સોભતિ.

    Pañcannañceva anāpatti, tīhi ṭhānehi sobhati.

    કતિ કાયિકા રત્તિં, કતિ કાયિકા દિવા;

    Kati kāyikā rattiṃ, kati kāyikā divā;

    નિજ્ઝાયન્તસ્સ કતિ આપત્તિ, કતિ પિણ્ડપાતપચ્ચયા.

    Nijjhāyantassa kati āpatti, kati piṇḍapātapaccayā.

    દ્વે કાયિકા રત્તિં, દ્વે કાયિકા દિવા;

    Dve kāyikā rattiṃ, dve kāyikā divā;

    નિજ્ઝાયન્તસ્સ એકા આપત્તિ, એકા પિણ્ડપાતપચ્ચયા.

    Nijjhāyantassa ekā āpatti, ekā piṇḍapātapaccayā.

    કતાનિસંસે સમ્પસ્સં, પરેસં સદ્ધાય દેસયે;

    Katānisaṃse sampassaṃ, paresaṃ saddhāya desaye;

    ઉક્ખિત્તકા કતિ વુત્તા, કતિ સમ્માવત્તના.

    Ukkhittakā kati vuttā, kati sammāvattanā.

    અટ્ઠાનિસંસે સમ્પસ્સં, પરેસં સદ્ધાય દેસયે;

    Aṭṭhānisaṃse sampassaṃ, paresaṃ saddhāya desaye;

    ઉક્ખિત્તકા તયો વુત્તા, તેચત્તાલીસ સમ્માવત્તના.

    Ukkhittakā tayo vuttā, tecattālīsa sammāvattanā.

    કતિ ઠાને મુસાવાદો, કતિ પરમન્તિ વુચ્ચતિ;

    Kati ṭhāne musāvādo, kati paramanti vuccati;

    કતિ પાટિદેસનીયા, કતિનં દેસનાય ચ.

    Kati pāṭidesanīyā, katinaṃ desanāya ca.

    પઞ્ચ ઠાને મુસાવાદો, ચુદ્દસ પરમન્તિ વુચ્ચતિ;

    Pañca ṭhāne musāvādo, cuddasa paramanti vuccati;

    દ્વાદસ પાટિદેસનીયા, ચતુન્નં દેસનાય ચ.

    Dvādasa pāṭidesanīyā, catunnaṃ desanāya ca.

    કતઙ્ગિકો મુસાવાદો, કતિ ઉપોસથઙ્ગાનિ;

    Kataṅgiko musāvādo, kati uposathaṅgāni;

    કતિ દૂતેય્યઙ્ગાનિ, કતિ તિત્થિયવત્તના.

    Kati dūteyyaṅgāni, kati titthiyavattanā.

    અટ્ઠઙ્ગિકો મુસાવાદો, અટ્ઠ ઉપોસથઙ્ગાનિ;

    Aṭṭhaṅgiko musāvādo, aṭṭha uposathaṅgāni;

    અટ્ઠ દૂતેય્યઙ્ગાનિ, અટ્ઠ તિત્થિયવત્તના.

    Aṭṭha dūteyyaṅgāni, aṭṭha titthiyavattanā.

    કતિવાચિકા ઉપસમ્પદા, કતિનં પચ્ચુટ્ઠાતબ્બં;

    Kativācikā upasampadā, katinaṃ paccuṭṭhātabbaṃ;

    કતિનં આસનં દાતબ્બં, ભિક્ખુનોવાદકો કતિહિ.

    Katinaṃ āsanaṃ dātabbaṃ, bhikkhunovādako katihi.

    અટ્ઠવાચિકા ઉપસમ્પદા, અટ્ઠન્નં પચ્ચુટ્ઠાતબ્બં;

    Aṭṭhavācikā upasampadā, aṭṭhannaṃ paccuṭṭhātabbaṃ;

    અટ્ઠન્નં આસનં દાતબ્બં, ભિક્ખુનોવાદકો અટ્ઠહિ.

    Aṭṭhannaṃ āsanaṃ dātabbaṃ, bhikkhunovādako aṭṭhahi.

    કતિનં છેજ્જં હોતિ, કતિનં થુલ્લચ્ચયં;

    Katinaṃ chejjaṃ hoti, katinaṃ thullaccayaṃ;

    કતિનઞ્ચેવ અનાપત્તિ, સબ્બેસં એકવત્થુકા.

    Katinañceva anāpatti, sabbesaṃ ekavatthukā.

    એકસ્સ છેજ્જં હોતિ, ચતુન્નં થુલ્લચ્ચયં;

    Ekassa chejjaṃ hoti, catunnaṃ thullaccayaṃ;

    ચતુન્નઞ્ચેવ અનાપત્તિ, સબ્બેસં એકવત્થુકા.

    Catunnañceva anāpatti, sabbesaṃ ekavatthukā.

    કતિ આઘાતવત્થૂનિ, કતિહિ સઙ્ઘો ભિજ્જતિ;

    Kati āghātavatthūni, katihi saṅgho bhijjati;

    કતેત્થ પઠમાપત્તિકા, ઞત્તિયા કરણા કતિ.

    Katettha paṭhamāpattikā, ñattiyā karaṇā kati.

    નવ આઘાતવત્થૂનિ, નવહિ સઙ્ઘો ભિજ્જતિ;

    Nava āghātavatthūni, navahi saṅgho bhijjati;

    નવેત્થ પઠમાપત્તિકા, ઞત્તિયા કરણા નવ.

    Navettha paṭhamāpattikā, ñattiyā karaṇā nava.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā / (૩) પાચિત્તિયવણ્ણના • (3) Pācittiyavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / પાચિત્તિયવણ્ણના • Pācittiyavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / પાચિત્તિયવણ્ણના • Pācittiyavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / પાચિત્તિયવણ્ણના • Pācittiyavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / (૩) પાચિત્તિયવણ્ણના • (3) Pācittiyavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact