Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / ખુદ્દસિક્ખા-મૂલસિક્ખા • Khuddasikkhā-mūlasikkhā

    ૧૨. પાચિત્તિયનિદ્દેસો

    12. Pācittiyaniddeso

    પાચિત્તીતિ –

    Pācittīti –

    ૧૨૧.

    121.

    મુસાવાદોમસાવાદે, પેસુઞ્ઞહરણે તથા;

    Musāvādomasāvāde, pesuññaharaṇe tathā;

    પદસોધમ્મસાગારે, ઉજ્ઝાપનકખીયને.

    Padasodhammasāgāre, ujjhāpanakakhīyane.

    ૧૨૨.

    122.

    તલસત્તિઅનાદરકુક્કુચ્ચુપ્પાદનેસુ ચ;

    Talasattianādarakukkuccuppādanesu ca;

    ગામપ્પવેસનાપુચ્છા, ભોજને ચ પરમ્પરા.

    Gāmappavesanāpucchā, bhojane ca paramparā.

    ૧૨૩.

    123.

    અનુદ્ધરિત્વા ગમને, સેય્યં સેનાસનાનિ વા;

    Anuddharitvā gamane, seyyaṃ senāsanāni vā;

    ઇત્થિયાદ્ધાનગમને, એકેકાય નિસીદને.

    Itthiyāddhānagamane, ekekāya nisīdane.

    ૧૨૪.

    124.

    ભીસાપનાકોટનઅઞ્ઞવાદે,

    Bhīsāpanākoṭanaaññavāde,

    વિહેસદુટ્ઠુલ્લપકાસછાદે;

    Vihesaduṭṭhullapakāsachāde;

    હાસોદકે નિચ્છુભને વિહારા,

    Hāsodake nicchubhane vihārā,

    પાચિત્તિ વુત્તાનુપખજ્જસયનેતિ.

    Pācitti vuttānupakhajjasayaneti.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact