Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi

    ૨૪૭. પાદઞ્જલીજાતકં (૨-૧૦-૭)

    247. Pādañjalījātakaṃ (2-10-7)

    ૧૯૪.

    194.

    અદ્ધા પાદઞ્જલી સબ્બે, પઞ્ઞાય અતિરોચતિ;

    Addhā pādañjalī sabbe, paññāya atirocati;

    તથા હિ ઓટ્ઠં ભઞ્જતિ, ઉત્તરિં નૂન પસ્સતિ.

    Tathā hi oṭṭhaṃ bhañjati, uttariṃ nūna passati.

    ૧૯૫.

    195.

    નાયં ધમ્મં અધમ્મં વા, અત્થાનત્થઞ્ચ બુજ્ઝતિ;

    Nāyaṃ dhammaṃ adhammaṃ vā, atthānatthañca bujjhati;

    અઞ્ઞત્ર ઓટ્ઠનિબ્ભોગા, નાયં જાનાતિ કિઞ્ચનન્તિ.

    Aññatra oṭṭhanibbhogā, nāyaṃ jānāti kiñcananti.

    પાદઞ્જલીજાતકં સત્તમં.

    Pādañjalījātakaṃ sattamaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā / [૨૪૭] ૭. પાદઞ્જલિજાતકવણ્ણના • [247] 7. Pādañjalijātakavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact