Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi

    ૭. પદસોધમ્મસમુટ્ઠાનં

    7. Padasodhammasamuṭṭhānaṃ

    ૨૬૪.

    264.

    પદઞ્ઞત્ર અસમ્મતા, તથા અત્થઙ્ગતેન ચ;

    Padaññatra asammatā, tathā atthaṅgatena ca;

    તિરચ્છાનવિજ્જા દ્વે વુત્તા, અનોકાસો 1 ચ પુચ્છના.

    Tiracchānavijjā dve vuttā, anokāso 2 ca pucchanā.

    સત્ત સિક્ખાપદા એતે, વાચા ન કાયચિત્તતો 3;

    Satta sikkhāpadā ete, vācā na kāyacittato 4;

    વાચાચિત્તેન જાયન્તિ, ન તુ કાયેન જાયરે.

    Vācācittena jāyanti, na tu kāyena jāyare.

    દ્વિસમુટ્ઠાનિકા સબ્બે, પદસોધમ્મસદિસા.

    Dvisamuṭṭhānikā sabbe, padasodhammasadisā.

    પદસોધમ્મસમુટ્ઠાનં નિટ્ઠિતં.

    Padasodhammasamuṭṭhānaṃ niṭṭhitaṃ.







    Footnotes:
    1. અનોકાસે (સી॰ સ્યા॰)
    2. anokāse (sī. syā.)
    3. કાયચિત્તકા (ક॰)
    4. kāyacittakā (ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā / પદસોધમ્મસમુટ્ઠાનવણ્ણના • Padasodhammasamuṭṭhānavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / પદસોધમ્મસમુટ્ઠાનવણ્ણના • Padasodhammasamuṭṭhānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact