Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi

    પદસોધમ્મસમુટ્ઠાનવણ્ણના

    Padasodhammasamuṭṭhānavaṇṇanā

    ૨૬૪. પદન્તિ ઇદં પદસોધમ્મસમુટ્ઠાનં નામ એકં સમુટ્ઠાનસીસં, સેસાનિ તેન સદિસાનિ. ‘‘તથા અત્થઙ્ગતેન ચા’’તિ એતં વચનં વુત્તન્તિ સમ્બન્ધો. ‘‘અત્થઙ્ગતે સૂરિયે ઓવદેય્યા’’તિ (પાચિ॰ ૧૫૪-૧૫૫) ઇદં વચનં સન્ધાયાતિ સમ્બન્ધો. અનોકાસો ચ…પે॰… સન્ધાય વુત્તન્તિ (પાચિ॰ ૧૨૧૯-૧૨૨૧) એત્થાપિ એસેવ નયો.

    264.Padanti idaṃ padasodhammasamuṭṭhānaṃ nāma ekaṃ samuṭṭhānasīsaṃ, sesāni tena sadisāni. ‘‘Tathā atthaṅgatena cā’’ti etaṃ vacanaṃ vuttanti sambandho. ‘‘Atthaṅgate sūriye ovadeyyā’’ti (pāci. 154-155) idaṃ vacanaṃ sandhāyāti sambandho. Anokāso ca…pe… sandhāya vuttanti (pāci. 1219-1221) etthāpi eseva nayo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi / ૭. પદસોધમ્મસમુટ્ઠાનં • 7. Padasodhammasamuṭṭhānaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā / પદસોધમ્મસમુટ્ઠાનવણ્ણના • Padasodhammasamuṭṭhānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact