Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / નેત્તિપ્પકરણપાળિ • Nettippakaraṇapāḷi |
૪. પદટ્ઠાનહારસમ્પાતો
4. Padaṭṭhānahārasampāto
૬૬. તત્થ કતમો પદટ્ઠાનો હારસમ્પાતો?
66. Tattha katamo padaṭṭhāno hārasampāto?
‘‘તસ્મા રક્ખિતચિત્તસ્સ, સમ્માસઙ્કપ્પગોચરો’’તિ ગાથા. ‘‘તસ્મા રક્ખિતચિત્તસ્સા’’તિ તિણ્ણં સુચરિતાનં પદટ્ઠાનં. ‘‘સમ્માસઙ્કપ્પગોચરો’’તિ સમથસ્સ પદટ્ઠાનં. ‘‘સમ્માદિટ્ઠિપુરેક્ખારો’’તિ વિપસ્સનાય પદટ્ઠાનં. ‘‘ઞત્વાન ઉદયબ્બય’’ન્તિ દસ્સનભૂમિયા પદટ્ઠાનં. ‘‘થિનમિદ્ધાભિભૂ ભિક્ખૂ’’તિ વીરિયસ્સ પદટ્ઠાનં. ‘‘સબ્બા દુગ્ગતિયો જહે’’તિ ભાવનાય પદટ્ઠાનં.
‘‘Tasmā rakkhitacittassa, sammāsaṅkappagocaro’’ti gāthā. ‘‘Tasmā rakkhitacittassā’’ti tiṇṇaṃ sucaritānaṃ padaṭṭhānaṃ. ‘‘Sammāsaṅkappagocaro’’ti samathassa padaṭṭhānaṃ. ‘‘Sammādiṭṭhipurekkhāro’’ti vipassanāya padaṭṭhānaṃ. ‘‘Ñatvāna udayabbaya’’nti dassanabhūmiyā padaṭṭhānaṃ. ‘‘Thinamiddhābhibhū bhikkhū’’ti vīriyassa padaṭṭhānaṃ. ‘‘Sabbā duggatiyo jahe’’ti bhāvanāya padaṭṭhānaṃ.
નિયુત્તો પદટ્ઠાનો હારસમ્પાતો.
Niyutto padaṭṭhāno hārasampāto.
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / નેત્તિપ્પકરણ-અટ્ઠકથા • Nettippakaraṇa-aṭṭhakathā / ૪. પદટ્ઠાનહારસમ્પાતવણ્ણના • 4. Padaṭṭhānahārasampātavaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ખુદ્દકનિકાય (ટીકા) • Khuddakanikāya (ṭīkā) / નેત્તિપ્પકરણ-ટીકા • Nettippakaraṇa-ṭīkā / ૪. પદટ્ઠાનહારસમ્પાતાદિવણ્ણના • 4. Padaṭṭhānahārasampātādivaṇṇanā
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ખુદ્દકનિકાય (ટીકા) • Khuddakanikāya (ṭīkā) / નેત્તિવિભાવિની • Nettivibhāvinī / ૪. પદટ્ઠાનહારસમ્પાતવિભાવના • 4. Padaṭṭhānahārasampātavibhāvanā