Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    (૮) ૩. અપણ્ણકવગ્ગો

    (8) 3. Apaṇṇakavaggo

    ૧-૨. પધાનસુત્તાદિવણ્ણના

    1-2. Padhānasuttādivaṇṇanā

    ૭૧-૭૨. તતિયવગ્ગસ્સ પઠમે યવતિ તેન ફલં મિસ્સિતં વિય હોતીતિ યોનિ, એકન્તિકં કારણં. અસ્સાતિ યથાવુત્તસ્સ ભિક્ખુનો. પરિપુણ્ણન્તિ અવિકલં અનવસેસં. આસવે ખેપેતીતિ આસવક્ખયો, અગ્ગમગ્ગો. ઇધ પન અરહત્તફલં અધિપ્પેતન્તિ આહ ‘‘અરહત્તત્થાયા’’તિ. દુતિયં ઉત્તાનમેવ.

    71-72. Tatiyavaggassa paṭhame yavati tena phalaṃ missitaṃ viya hotīti yoni, ekantikaṃ kāraṇaṃ. Assāti yathāvuttassa bhikkhuno. Paripuṇṇanti avikalaṃ anavasesaṃ. Āsave khepetīti āsavakkhayo, aggamaggo. Idha pana arahattaphalaṃ adhippetanti āha ‘‘arahattatthāyā’’ti. Dutiyaṃ uttānameva.

    પધાનસુત્તાદિવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Padhānasuttādivaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya
    ૧. પધાનસુત્તં • 1. Padhānasuttaṃ
    ૨. સમ્માદિટ્ઠિસુત્તં • 2. Sammādiṭṭhisuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૧. પધાનસુત્તવણ્ણના • 1. Padhānasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact