Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    ૩. પધાનસુત્તવણ્ણના

    3. Padhānasuttavaṇṇanā

    ૧૩. તતિયે ઉત્તમવીરિયાનીતિ સેટ્ઠવીરિયાનિ વિસિટ્ઠસ્સ અત્થસ્સ સાધનતો. મારો ધિય્યતિ એત્થાતિ મારધેય્યં, કિલેસમારસ્સ પવત્તિટ્ઠાનભૂતં, તં તેભૂમકવટ્ટન્તિ આહ ‘‘તેભૂમકવટ્ટસઙ્ખાતં મારધેય્ય’’ન્તિ. જાતિમરણતો જાતં ભયં જાતિમરણભયં, જાતિમરણમેવ વા ભયહેતુતો ભયન્તિ જાતિમરણભયં. તેનાહ ‘‘જાતિઞ્ચ મરણઞ્ચ…પે॰… ભયસ્સા’’તિ સેસં ઉત્તાનમેવ.

    13. Tatiye uttamavīriyānīti seṭṭhavīriyāni visiṭṭhassa atthassa sādhanato. Māro dhiyyati etthāti māradheyyaṃ, kilesamārassa pavattiṭṭhānabhūtaṃ, taṃ tebhūmakavaṭṭanti āha ‘‘tebhūmakavaṭṭasaṅkhātaṃ māradheyya’’nti. Jātimaraṇato jātaṃ bhayaṃ jātimaraṇabhayaṃ, jātimaraṇameva vā bhayahetuto bhayanti jātimaraṇabhayaṃ. Tenāha ‘‘jātiñca maraṇañca…pe… bhayassā’’ti sesaṃ uttānameva.

    પધાનસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Padhānasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૩. પધાનસુત્તં • 3. Padhānasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૩. પધાનસુત્તવણ્ણના • 3. Padhānasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact