Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) |
૯. પધાનસુત્તવણ્ણના
9. Padhānasuttavaṇṇanā
૬૯. નવમે પદહતિ એતેહીતિ પધાનાનિ. ઉત્તમવીરિયાનિ સેટ્ઠવીરિયાનિ વિસિટ્ઠસ્સ અત્થસ્સ સાધનતો. કિલેસાનં સંવરત્થાયાતિ યથા અભિજ્ઝાદયો ન ઉપ્પજ્જન્તિ, એવં સતિયા ઉપટ્ઠાનેન કિલેસાનં સંવરણત્થાય. પજહનત્થાયાતિ કામવિતક્કાદીનં વિનોદનત્થાય. પધાનન્તિ તસ્સેવ પજહનસ્સ સાધનવસેન પવત્તવીરિયં. કુસલાનં ધમ્માનં બ્રૂહનત્થાયાતિ બોજ્ઝઙ્ગસઙ્ખાતાનં કુસલધમ્માનં વડ્ઢનત્થાય. પધાનન્તિ તસ્સેવ વડ્ઢનસ્સ સાધનવસેન પવત્તવીરિયં.
69. Navame padahati etehīti padhānāni. Uttamavīriyāni seṭṭhavīriyāni visiṭṭhassa atthassa sādhanato. Kilesānaṃ saṃvaratthāyāti yathā abhijjhādayo na uppajjanti, evaṃ satiyā upaṭṭhānena kilesānaṃ saṃvaraṇatthāya. Pajahanatthāyāti kāmavitakkādīnaṃ vinodanatthāya. Padhānanti tasseva pajahanassa sādhanavasena pavattavīriyaṃ. Kusalānaṃ dhammānaṃ brūhanatthāyāti bojjhaṅgasaṅkhātānaṃ kusaladhammānaṃ vaḍḍhanatthāya. Padhānanti tasseva vaḍḍhanassa sādhanavasena pavattavīriyaṃ.
પધાનસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Padhānasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૯. પધાનસુત્તં • 9. Padhānasuttaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૯. પધાનસુત્તવણ્ણના • 9. Padhānasuttavaṇṇanā