Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya

    ૬. પહીનસુત્તં

    6. Pahīnasuttaṃ

    ૯૦. ‘‘છયિમે , ભિક્ખવે, ધમ્મા દિટ્ઠિસમ્પન્નસ્સ પુગ્ગલસ્સ પહીના. કતમે છ? સક્કાયદિટ્ઠિ, વિચિકિચ્છા, સીલબ્બતપરામાસો, અપાયગમનીયો રાગો, અપાયગમનીયો દોસો, અપાયગમનીયો મોહો. ઇમે ખો, ભિક્ખવે, છ ધમ્મા દિટ્ઠિસમ્પન્નસ્સ પુગ્ગલસ્સ પહીના’’તિ. છટ્ઠં.

    90. ‘‘Chayime , bhikkhave, dhammā diṭṭhisampannassa puggalassa pahīnā. Katame cha? Sakkāyadiṭṭhi, vicikicchā, sīlabbataparāmāso, apāyagamanīyo rāgo, apāyagamanīyo doso, apāyagamanīyo moho. Ime kho, bhikkhave, cha dhammā diṭṭhisampannassa puggalassa pahīnā’’ti. Chaṭṭhaṃ.







    Related texts:



    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / ૨-૧૧. આવરણસુત્તાદિવણ્ણના • 2-11. Āvaraṇasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact