Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi

    ૧૧૨. પહિતેયેવ અનુજાનના

    112. Pahiteyeva anujānanā

    ૧૯૯ . ઇધ પન, ભિક્ખવે, ભિક્ખુસ્સ ભાતા ગિલાનો હોતિ. સો ચે ભાતુનો સન્તિકે દૂતં પહિણેય્ય – ‘‘અહઞ્હિ ગિલાનો, આગચ્છતુ મે ભાતા, ઇચ્છામિ ભાતુનો આગત’’ન્તિ, ગન્તબ્બં, ભિક્ખવે , સત્તાહકરણીયેન, પહિતે, ન ત્વેવ અપ્પહિતે. સત્તાહં સન્નિવત્તો કાતબ્બો.

    199. Idha pana, bhikkhave, bhikkhussa bhātā gilāno hoti. So ce bhātuno santike dūtaṃ pahiṇeyya – ‘‘ahañhi gilāno, āgacchatu me bhātā, icchāmi bhātuno āgata’’nti, gantabbaṃ, bhikkhave , sattāhakaraṇīyena, pahite, na tveva appahite. Sattāhaṃ sannivatto kātabbo.

    ઇધ પન, ભિક્ખવે, ભિક્ખુસ્સ ભગિની ગિલાના હોતિ. સા ચે ભાતુનો સન્તિકે દૂતં પહિણેય્ય – ‘‘અહઞ્હિ ગિલાના, આગચ્છતુ મે ભાતા, ઇચ્છામિ ભાતુનો આગત’’ન્તિ, ગન્તબ્બં, ભિક્ખવે, સત્તાહકરણીયેન, પહિતે, ન ત્વેવ અપ્પહિતે. સત્તાહં સન્નિવત્તો કાતબ્બો.

    Idha pana, bhikkhave, bhikkhussa bhaginī gilānā hoti. Sā ce bhātuno santike dūtaṃ pahiṇeyya – ‘‘ahañhi gilānā, āgacchatu me bhātā, icchāmi bhātuno āgata’’nti, gantabbaṃ, bhikkhave, sattāhakaraṇīyena, pahite, na tveva appahite. Sattāhaṃ sannivatto kātabbo.

    ઇધ પન, ભિક્ખવે, ભિક્ખુસ્સ ઞાતકો ગિલાનો હોતિ. સો ચે ભિક્ખુસ્સ સન્તિકે દૂતં પહિણેય્ય – ‘‘અહઞ્હિ ગિલાનો, આગચ્છતુ ભદન્તો, ઇચ્છામિ ભદન્તસ્સ આગત’’ન્તિ, ગન્તબ્બં, ભિક્ખવે, સત્તાહકરણીયેન, પહિતે, ન ત્વેવ અપ્પહિતે. સત્તાહં સન્નિવત્તો કાતબ્બો.

    Idha pana, bhikkhave, bhikkhussa ñātako gilāno hoti. So ce bhikkhussa santike dūtaṃ pahiṇeyya – ‘‘ahañhi gilāno, āgacchatu bhadanto, icchāmi bhadantassa āgata’’nti, gantabbaṃ, bhikkhave, sattāhakaraṇīyena, pahite, na tveva appahite. Sattāhaṃ sannivatto kātabbo.

    ઇધ પન, ભિક્ખવે, ભિક્ખુગતિકો ગિલાનો હોતિ. સો ચે ભિક્ખૂનં સન્તિકે દૂતં પહિણેય્ય – ‘‘અહઞ્હિ ગિલાનો, આગચ્છન્તુ ભદન્તા, ઇચ્છામિ ભદન્તાનં આગત’’ન્તિ, ગન્તબ્બં, ભિક્ખવે, સત્તાહકરણીયેન, પહિતે, ન ત્વેવ અપ્પહિતે. સત્તાહં સન્નિવત્તો કાતબ્બો.

    Idha pana, bhikkhave, bhikkhugatiko gilāno hoti. So ce bhikkhūnaṃ santike dūtaṃ pahiṇeyya – ‘‘ahañhi gilāno, āgacchantu bhadantā, icchāmi bhadantānaṃ āgata’’nti, gantabbaṃ, bhikkhave, sattāhakaraṇīyena, pahite, na tveva appahite. Sattāhaṃ sannivatto kātabbo.

    તેન ખો પન સમયેન સઙ્ઘસ્સ વિહારો ઉન્દ્રિયતિ. અઞ્ઞતરેન ઉપાસકેન અરઞ્ઞે ભણ્ડં છેદાપિતં હોતિ. સો ભિક્ખૂનં સન્તિકે દૂતં પાહેસિ – ‘‘સચે ભદન્તા તં ભણ્ડં આવહાપેય્યું, દજ્જાહં તં ભણ્ડ’’ન્તિ. ભગવતો એતમત્થં આરોચેસું. અનુજાનામિ, ભિક્ખવે, સઙ્ઘકરણીયેન ગન્તું. સત્તાહં સન્નિવત્તો કાતબ્બોતિ.

    Tena kho pana samayena saṅghassa vihāro undriyati. Aññatarena upāsakena araññe bhaṇḍaṃ chedāpitaṃ hoti. So bhikkhūnaṃ santike dūtaṃ pāhesi – ‘‘sace bhadantā taṃ bhaṇḍaṃ āvahāpeyyuṃ, dajjāhaṃ taṃ bhaṇḍa’’nti. Bhagavato etamatthaṃ ārocesuṃ. Anujānāmi, bhikkhave, saṅghakaraṇīyena gantuṃ. Sattāhaṃ sannivatto kātabboti.

    પહિતેયેવ અનુજાનના નિટ્ઠિતા.

    Pahiteyeva anujānanā niṭṭhitā.

    વસ્સાવાસભાણવારો નિટ્ઠિતો.

    Vassāvāsabhāṇavāro niṭṭhito.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / પહિતેયેવઅનુજાનનકથા • Pahiteyevaanujānanakathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / પહિતેયેવ અનુજાનનકથાવણ્ણના • Pahiteyeva anujānanakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / પહિતેયેવઅનુજાનનકથાવણ્ણના • Pahiteyevaanujānanakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / પહિતેયેવઅનુજાનનકથાવણ્ણના • Pahiteyevaanujānanakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૧૧૨. પહિતેયેવઅનુજાનનકથા • 112. Pahiteyevaanujānanakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact